Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi

Emre Belözoğlu, Arda Turan ve Fernando Muslera gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan’ın davasında yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre, 5 yeni mağdur daha ortaya çıktı.

GÜNDEM 03.05.2024, 22:25 Şeyda Gül
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi

Şube Müdürü Seçil Erzan’ın yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil olduğunu söyleyerek aralarında tanınmış futbolcuların da bulunduğu 21 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilerek açılan davada 5 yeni mağdur daha ortaya çıktı.

Mağdur sayısı 26'ya yükseldi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca birleştirme talepli düzenlenen iddianameler kabul edildi. Böylece mağdur sayısı 21’den 26’ya yükselirken, iddianamelerde Kaan Sinih, Tursun Sinih, Sevgil Sinih, Hacer Çorbacı ve Hasan Çorbacı ‘müşteki’ sıfatıyla yer aldı.

Erzan’ın babasının da pazarcı olması sebebiyle tanışıklıklarının bulunduğu aktarıldı

Hazırlanan iddianamede, müştekilerden Hacer ile Hasan Çorbacı’nın Tekirdağ’da yaşadıkları ve geçimini pazarcılık ile sağladıkları bilgisine yer verildi. Erzan ile müştekilerin, Erzan’ın babasının da pazarcı olması sebebiyle tanışıklıklarının bulunduğu kaydedilen iddianamede, Erzan’ın müştekileri arayarak birikimlerini gizli bir fona yatıracağını söyleyerek ikna ettiği ifade edildi. Sanıklardan Hüseyin Eligül’ün hesabına toplamda 1 milyon 900 bin lira aktardıkları vurgulanan iddianamede, sonra dolandırıldıklarını anlayarak şikayetçi oldukları kaydedildi.

Sonradan dolandırıldığımı anladım

Müşteki Hasan Çorbacı’nın ifadesine de yer verilen iddianamede, 2022 yılında arsa almak için Erzan’dan para talep ettiği ve “Bana ‘abi paranı bozarsan çok büyük zarar edersin’ dedi. Ben de ‘zarar önemli değil’ deyip paramı göndermesini istedim” dediği ifade edildi. O tarihten sonra bir daha da aradığında kendisine ulaşamadığını aktaran müşteki Çorbacı’nın “Sunumdayım, toplantıdayım gibi şeyler yazarak beni oyaladı. Daha sonraki günlerde olayların gün yüzüne çıktığını görüp dolandırıldığımı anladım” dediği belirtildi.

Kendilerine herhangi bir borcum bulunmamaktadır

Erzan’ın ise ifadesinde, Hacer ve Hasan Çorbacı’yı pazarcı olması sebebiyle tanıdığını ifade ettiği belirtildi. Bu isimlerden bu zamana kadar fon ya da başka bir ad altında hiçbir zaman para almadığını dile getiren Erzan, “Sadece banka bir takım yasal işlemler yapmışlardır. Kendilerine herhangi bir borcum bulunmamaktadır” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Geçimini pazarcılık ile sağlayan çifti 125 bin lira dolandırdığı belirtildi

Erzan’ın müştekilere yatırım yapacağını söyleyerek kandırıp fona para yatırmaya ikna ettiği belirtilen iddianamede, Erzan’ın sanıklardan Hüseyin Eligül ile fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek müştekilerden toplamda 125 bin lira para alarak dolandırıcılık yaptığı kaydedildi.

2 milyon 250 bin lira ile 150 bin dolar dolandırdığı aktarıldı

Erzan’ın müştekiler Kaan Sinih, Sevgil Sinih ve Tursun Sinih’i ise başından itibaren kandırıp fona para yatırmaya ikna ettiği vurgulanan iddianamede, müştekilerden toplamda 2 milyon 250 bin lira ile 150 bin dolar alarak dolandırdığı bilgisine yer verildi. Müştekilerin Erzan ile arkadaşları aracılığıyla tanıştıkları aktarılan iddianamede, Erzan’ın müştekilere devlet destekli bir fon olduğunu ve bundan kimseye bahsetmemeleri yönünde telkinlerde bulunduğu aktarıldı. Böylece müştekileri dolandırdığı belirtilen iddianamede, müştekilerin para çekmek istedikleri zaman Erzan'ın medyaya yansıyan haberlerini gördükleri ve bu şekilde dolandırıldıklarını anladıkları bilgisi paylaşıldı. .

Hapis cezası 275 yıla çıktı

İddianamelerin kabul edilmesiyle birlikte Seçil Erzan hakkında talep edilen hapis cezası 275 yıla kadar yükselmiş oldu.

Yorumlar (0)