UNICEF acı gerçeği açıkladı: Refah'taki 600 bin çocuk…

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’ndan yapılan açıklamada, Refah'a kara saldırısının çok büyük bir felakete yol açacağı uyarısında bulunuldu. Açıklamada, buradaki 600 bin çocuğun ya hasta ya yaralı ya da aç olduğunu ifade edildi.

DÜNYA 03.05.2024, 23:14 Şeyda Gül
UNICEF acı gerçeği açıkladı: Refah'taki 600 bin çocuk…

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, düzenlediği günlük basın toplantısında gazetecilere önemli değerlendirmelerde bulundu. Bölgedeki BM görevlilerinden edindiği bilgileri aktaran Haq, Refah'ta halihazırda 12 hastaneden 3'ünün kısmen faaliyet gösterdiğini, saldırı halinde kısa sürede bunların da işlevsiz hale geleceğini belirtti. Refah'a saldırının toplu kıyıma yol açacağı konusunda uyarılar yapıldığının bilgisini veren Haq, UNICEF'in ise Refah'a kara saldırısının çok büyük bir felakete yol açacağı uyarısında bulunduğunu ifade etti. Haq, UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell'ın buradaki 600 bin çocuğun ya hasta ya yaralı ya da aç olduğunu bildirdiğini dile getirdi.

Ürdün'den gelen insani yardımlar

Haq, BM'nin Ürdün'den gelen insani yardımları taşıyan konvoyunun işgal altındaki Batı Şeria'da "siviller" tarafından saldırıya uğradığını ve bazı ürünlere zarar verildiğini ifade etti. Konvoyun daha sonra Gazze'ye ulaştığını kaydeden Haq, konvoyun Gazze'ye geldikten sonra silahlı bir grup tarafından daha önce belirlenen yer yerine farklı bir tesise yönlendirildiğini, bu konunun yerel yetkililerle görüşülerek yanlış anlaşılmanın giderildiğini vurguladı. Yerel yetkililerin insani yardım konvoylarına saygılarını teyit ettiğini dile getiren Haq, konvoyların yerlerine ulaştığını ve yardım dağıtımının sürdüğünü kaydetti.

Farklı tesise yönlendirmenin tamamen iletişim hatası olduğunu ve hemen düzeltildiğini belirten Haq, Gazze'deki yetkililerin bunun tekrar etmeyeceğini teyit ettiklerini vurguladı.

Yorumlar (0)