Merkez Bankası yeni banknotların tedavüle verildiğini duyurdu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, yeni banknotların bugünden itibaren tedavüle verildiğini duyuruldu.

EKONOMİ 05.04.2024, 09:37 Şeyda Gül
Merkez Bankası yeni banknotların tedavüle verildiğini duyurdu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yeni 200 ve 50 TL'lik banknotları bugün itibariyle tedavüle sürüldüğünü açıkladı. Bundan sonra 200 TL'lerde eski basımlardan farklı olarak Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ve yardımcısı Osman Cevdet Akçay’ın imzası bulunacak.

İmzalar dışında değişiklik yok

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, 50 TL'lerde ise eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve yardımcısı Hatice Karahan'ın imzalarının yer alacağı ifade edildi. Açıklamada, imzalar dışında banknotlarda herhangi bir değişiklik yapılmadığı vurgulandı. Açıklamada, “1211 sayılı Kanun’un Bankamıza verdiği yetkiye dayanarak, E9 Emisyon Grubu VIII. tertip 200 TL ve VII. tertip 50 TL banknotlar 5 Nisan 2024 tarihinden itibaren tedavüle verilecektir” ifadelerine yer verildi.  

 Söz konusu banknotların üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından önceki tertiplerle tamamen aynı olduğunun altı çizilen açıklamada, “Yeni tertip banknotlar önceki tertip banknotlar ile birlikte tedavül edecektir” denildi.

Yorumlar (0)