300 PKK'lı terörist Ermenistan'a girdi!

300 PKK'lı terörist, Azerbaycan ile gerilim yaşayan Ermenistan'a destek vermek üzere bölgeye gitti.

GÜNDEM 29.09.2020, 10:41 29.09.2020, 10:50
300 PKK'lı terörist Ermenistan'a girdi!

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerilim giderek tırmanıyor.

Ermenistan, 27 Eylül günü sabah saatlerinde Azerbaycan yerleşim alanlarına saldırarak büyük bir gerginliğin fitilini ateşlemişti.

Ermeniler tarafından düzenlenen saldırı sonucu bazı sivillerin şehit olduğu ve çok sayıda kişinin de yaralandığı duyurulmuştu. 

Bunu karşılıksız bırakmayacağını ve sivillerin güvenliğini sağlayacağını duyuran Azerbaycan, karşı operasyon düzenlemişti.

Azerbaycan, toprak bütünlüğünü korumak için Türkiye'nin de desteğini alarak, Ermenistan ordusuna ait teçhizatları, İHA'ları (insansız hava aracı) ve tankları tek tek imha etmişti. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, 550'den fazla Ermeni askerinin öldürüldüğünü duyurmuş, söz konusu askerlerin isimlerini açıklamıştı. 

Azerbaycan ordusunun Ermeni güçlerini ciddi kayıplara uğratmaya başlaması üzerine dengeler değişti.

PKK'lı teröristler yardıma gitti

Terör örgütü PKK, sıkıntılı bir duruma düşen Ermenistan'ın yardımına koştu. Bölücü terör örgütü, Ermenistan'a destek vermek üzere 300 teröristi bölgeye yolladı. 

İstihbarat raporları, Ermenilere yardım etmek için bölgeye giden teröristlerin 25'erli gruplara ayrılarak ilerlediğini gösterdi. 

HDP, Azerbaycan ile Ermenistan arasında çıkan krize Türkiye'nin karışmaması gerektiğini söylemişti. Terör örgütü PKK'nın Ermenistan'ın yardımına koşması, HDP'nin Türkiye konusundaki huzursuzluğunun sebebini de göstermiş oldu.  

"Teröristler Karabağ'a getirildi"

Azerbaycan Dış Politika Başdanışmanı olan Hikmet Hacıyev, terör örgütü PKK ile Ermenistan arasındaki ilişki konusunda önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Azerbaycan Dış Politika Başdanışmanı Hacıyev, yakın dönemde hem Ermenistan'ın Bağdat Büyükelçisi'nin hem de söz konusu ülkenin istihbarat başkanının, 3 kez terör örgütü PKK ile görüşmede bulunduğunu söylemişti.

Hacıyev, Bağdat'ta gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda birçok PKK'lı teröristin Dağlık Karabağ'a getirildiğini ifade etmişti. 

Yorumlar (1)
Osman 3 yıl önce
Şerefsizler asacan ermeni askerlerini bana verseler yakarım onları