Kaç Ermeni askeri öldü?

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Kaç Ermeni askeri öldürüldü" sorusunun cevabını verdi. Bakanlığın açıkladığı rakamlar, sadece etkisizleştirildiği tespit edilebilenler...

GÜNDEM 30.09.2020, 08:46 30.09.2020, 16:48
Kaç Ermeni askeri öldü?

27 Eylül Pazar sabahı sivil yerleşim birimlerine yönelik silah, havan ve top saldırısı düzenleyen Ermenistan ordusuna karşı sivil halkını ve toprak bütünlüğünü korumak için karşı saldırı başlatan Azerbaycan ordusu, bir süre sonra vaziyeti, işgal altındaki toprakları kurtarma harekâtına dönüştürdü.

Kahraman Azerbaycan ordusu, karşı saldırılarda, 2300 Ermenistan askerini etkisiz duruma getirdi.

Alandaki gelişmeleri anlık olarak uluslararası kamuoyu ile paylaşan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, son yaptığı açıklamada gece boyunca şiddetli çatışmaların sürdüğünü belirtti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, 27 Eylül ile 30 Eylül tarihleri arasında tespit edildiği kadarıyla en az 2300 Ermenistan askerinin etkisiz duruma getirildiğini, yaklaşık olarak 130 tank ve zırhlı araç, 200'ün üzerinde top ve füze sistemi, 25 hava savunma sistemi, 6 komuta yönetim ve komuta gözlem mıntıkası, 5 mühimmat deposu, 50 tanksavar silahı ve 55 askerî aracın imha edildiği bilgisi paylaşıldı.

Dünkü çatışmalarda ise işgal altındaki Hocavend kentinin Şuşakend bölgesinde Ermenistan'a ait 1 adet Rus yapımı S-300 hava savunma sisteminin de imha edildiği vurgulanan açıklamada, kaybettikleri mevzi ve alanları geri kazanmak için Madagiz yönünde toplanan Ermeni askerî güçlerinin, bu sabah saatlerinde düzenlediği saldırının da engellendiği belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, tüm cephe hattında askerî operasyonların sürdüğü bildirildi.

Yorumlar (0)