Önce küfür ettiler sonra polis otosunu yumrukladılar!

Taksim Meydanı’nda polis ekibine korna çalan ve ardından küfürler savuran iki genç kadın, polis tarafından güçlükle gözaltına alındı. Kadınlar önce hastanede sonra karakolda da olay çıkardı.

YAŞAM 29.04.2024, 13:08 30.04.2024, 09:10 Buse Önder
Önce küfür ettiler sonra polis otosunu yumrukladılar!

Beyoğlu Taksim Meydanı’nda geçtiğimiz yaz polis devriyesi yapan bir ekip, cadde üzerinden meydana giriş yaptı. Polis aracının önünden çekilmeleri için kornaya basılmasına rağmen iki genç kadın, yoldan çekilmeyip polise küfür etti.

Dansçı ve öğrenci olan Zeynep Beren B. (22), polise “Burası yaya yolu, siz kendinizi ne zannediyorsunuz, defolun başka yerden geçin" dedi. Polisin uyarılarına rağmen kadın şahıs, "Üzerinizde ki üniformaya mı güveniyorsunuz?" diyerek küfürler savurdu.

Polis otosunu yumrukladı

Kadın, çevredeki vatandaşların duyabileceği şekilde hakaretlerde bulundu ve polis aracının kaputunu yumrukladı. Polis ekibi, kadını uzaklaştırmaya çalıştı ancak kadınlar uyarıları dikkate almadı. Polis ekipleri kadını gözaltına almak istediğinde ise direndi ve tekme atmaya başladı.

Yanındaki arkadaşı Elif Aleyna Ö. (26) ise polis memuruna saldırarak kadının gözaltına alınmasını engellemeye çalıştı. Polis ekipleri, kadınları güçlükle polis otosuna bindirerek gözaltına aldı. Yaşananlar güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

Önce hastanede sonra karakolda olay çıkardılar

Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen kadınlar, polis otosu içerisinde de hakaret etmeyi sürdürdü. Hastanede doktora da küfür eden iki kadın, güvenlik görevlilerinin uyarılarına rağmen sakin olmadı. Doktor, kadınlar hakkında şikayetçi olacağını belirterek “beyaz kod” uyarısı yaptı.

Emniyete götürülen iki kadın, burada da sakin olmadı. Karakolda da küfür edip saldırgan tavırlar sergileyen kadınlar, polise saldırdı. Yaşananlar polis memuru tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar

Geceyi nezarethanede geçiren iki kadın, "tehdit-hakaret", “görevi yaptırmamak için direnme”, “kamu aracına zarar verme” suçlarından adli işlem gördü. Mahkemeye sevk edilen kadınlar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)