İzmir açıklarında 186 göçmen kurtarıldı

İzmir'in Urla ve Foça ilçeleri açıklarında, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 32'si çocuk 160 düzensiz göçmen ile 1 göçmen kaçakçısı, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bulundu. Aynı zamanda, Foça ilçesi açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen ve içerisinde 18'i çocuk 26 göçmenin bulunduğu lastik bot da Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

YAŞAM 15.05.2024, 02:14 15.05.2024, 18:24 Melina Ay
İzmir açıklarında 186 göçmen kurtarıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 13 Mayıs'ta Urla ve Foça ilçesi açıklarında bir lastik bot içerisinde düzensiz göçmenler tespit edilmesi üzerine operasyonlarını başlattı. Ekipler tarafından dört ayrı noktada yürütülen operasyonda, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 32'si çocuk 160 düzensiz göçmen ile 1 göçmen kaçakçısı yakalandı.

Aynı gün içerisinde Foça ilçesi açıklarında, motor arızası nedeniyle sürüklenen bir lastik botun içerisinde düzensiz göçmenler olduğu ve yardım talebinde bulunulduğu bilgisi üzerine Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti. Kurtarma operasyonunda, içerisinde 18'i çocuk 26 göçmen bulunan lastik bot, görevlendirilen Sahil Güvenlik botu tarafından güvenli bir şekilde kurtarıldı.

Kurtarılan göçmenler, sağlık kontrolleri ve gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne yönlendirildi.

Yorumlar (0)