Bakan Şimşek’ten ekonomi mesajı: ‘Türkiye sahalara döndü’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'nin sahalara geri döndüğünü görüyoruz. Son yıllarda yaşanan zorluklar artık geride kaldı. Ülkemizde güçlü bir programı hayata geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

DÜNYA 25.04.2024, 23:31 Buse Önder
Bakan Şimşek’ten ekonomi mesajı: ‘Türkiye sahalara döndü’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Kral Günü Resepsiyonu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, Türkiye'nin enflasyonla mücadele programını kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

"Türkiye sahalara döndü" diyen Şimşek, "Son yıllarda yaşanan sıkıntılar geride kaldı. Güçlü bir program uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Gümrük Birliği anlaşması

Bakan Şimşek'in gündeminde ayrıca Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının yenilenme süreci de vardı.

"Gümrük Birliğinin güncellenmesi gerektiği açık" diyen Şimşek, "Çünkü karşılıklı olarak faydalı. Gümrük Birliğini modernize etmek ve geliştirmek, Türkiye ve Avrupa Birliği'nin çıkarınadır, bu yüzden ilerlememiz gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Anlaşmanın 100. Yılı

Repsiyonda konuşan Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands ise Türkiye ile Hollanda arasındaki köklü ilişkiye dikkat çekti.

İki ülke arasındaki Dostluk Anlaşması'nın 100. yılı olduğunu hatırlatan Wijnands, "100. yıl onuruna Ankara'nın önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacağını söyledi.

‘En büyük yatırımcı Türkiye’

Wijnands, "Temmuzda ünlü Hollandalı Türk sanatçı Karsu'nun Ankara'da ücretsiz bir konser vereceğini açıklamaktan memnuniyet duyuyorum. Karsu'ya, ailesine ve Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'de 3 binden fazla Hollandalı şirketin bulunduğunu da belirten Wijnands, Hollanda'nın Türkiye'deki en büyük doğrudan yabancı yatırımcı olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)