Banu Parlak "videomuz var" dedi, Dilan Polat sinir krizi geçirdi

Banu Parlak’a ait güzellik merkezinin kurşunlanması ile ilgili davanın duruşması bugün görüldü. Sanıklar ve müşteki Banu Parlak mahkemede konuştu. Müşteki Banu Parlak, Dilan Polat'ın eşi Engin Polat ile birbirlerini tanıdıklarını kanıtlayan videoları mahkemeye sunabileceğini kaydetti. Dilan Polat, kızının adını söyleyerek sinir krizi geçirdi. Mahkeme heyeti, sanıklar hakkındaki kararını açıkladı. Duruşmanın ardından fenomen olduklarını söyleyen iki kişi, Banu Parlak'ın yüzüne tükürüp, hakaret etti.

GÜNDEM 25.04.2024, 16:57 25.04.2024, 17:57 Hakan Öksüz
Banu Parlak "videomuz var" dedi, Dilan Polat sinir krizi geçirdi

1 Ekim 2023'de fenomen Banu Parlak’a ait güzellik merkezinin kurşunlanması, Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Bahçeşehir 1. Kısım Doğa Parkı'nda yaşanan saldırı sonrası pek çok belge ortaya saçılmış, Dilan Engin ve eşi Sezgin Polat tutuklanmıştı. Polat çiftinin yanı sıra Engin Polat'ın babası Sezgin Polat'a da "azmettirme" suçlaması yöneltilmişti.

Baba Sezgin Polat: "Kurşunlama ile alakam yok"

Davanın yeni duruşması, bugün Küçükçekmece Adliyesi’nde görüldü. Polat çiftinden sonra savunma yapan Sezgin Polat, Banu Parlak'a ait güzellik merkezinin kurşunlanması ile ilgisinin bulunmadığını belirtti. 

Sanık Nizamettin Bilgili: "Yanıma geldi, 'yapabilir misin' dedi"

İş yerini kurşunlayan kişilerden biri olan sanık Nizamettin Bilgili, "Bu insanları hayatımda görmedim. Olayın yaşandığı gün alkol almıştım. Yunus Emre (Yıldız) yanıma geldi, iş yeri kurşunlama teklifinde bulundu. Bana yapıp yapamayacağımı sordu. Ben de alkolün de etkisiyle çekindiği için 'tamam' dedim. İlkinde silah tutukluk yaptı. Ardından 4 el ateş ettim." ifadelerini kullandı.

Sanık Yunus Emre Yıldız: "Paraya ihtiyacımız olduğu için bu işe girdik"

Sanık Yunus Emre Yıldız, "Polat ismini televizyondan duymuştum. Banu Parlak'ı tanımıyorum. Babamı küçükken kaybedince evin tüm yükü omuzlarıma yıkıldı. Bize söylenen, hiçbir canlıya zarar verilmeyeceğiydi. Yalnızca camlar indirilecekti. Paraya ihtiyacımız olduğu için bu işe girdik, onu da yapamadık." dedi.

Dilan Polat, kızına dönerek ağladı

Sanıkların ifadeleri alınırken kızına dönen tutuklu sanık Dilan Polat, "Çok seviyorum seni" diyerek ağladığı görüldü. 

Banu Parlak: "O gece Dilan aradı..."

Sanıklardan sonra sıra müşteki Banu Parlak'ın beyanına geldi. Şikayetini çekmeyeceğini kaydeden Parlak, "Dükkanımın kurşunlandığı akşam Dilan Polat aradı.Sılayı içeri aldıklarını söyledi. 'Ben ve Engin'i de alacaklar, yapma' dedi. O telefon konuşmasının olduğu gece dükkanım kurşunlandı. Sosyal medyadan hikaye paylaştım, dükkana gittiğimi belirttim. Sonra yine kurşunlandı. Bunun 'mala zarar verme' kastıyla yapıldığını düşünmüyorum. Engin (Polat) beni tanımadığını iddia ediyor ama beraber videolarımız var. İstenirse mahkemeye sunabilirim."  ifadelerini kullandı. 

"Kızımın can güvenliği için korkuyorum"

2019'da kadar Dilan Polat ile arkadaşlıklarının sürdüğünü kaydeden Parlak, "Bütün olaylar, güzellik merkezi açmamla başladı. Kurşunlama olayının ardından dükkanlarım kapandı. Kendim için değil, kızımın can güvenliği için korkuyorum." diye konuştu.

Dilan ve Engin Polat'tan Banu Parlak'a tepki

Banu Parlak'ın konuşmasının ardından söz verilen Dilan Polat, "Şaşkınlık içerisinde dinledim. Amacı beni hedef göstererek karalamak. 130 şube işleten, herkesin gözü önünde olan biriyim." ifadelerini kulladı. Engin Polat ise Banu Parlak'ın iddiaları hakkında, "Hayatımın hiçbir yerinde Banu Parlak diye birisi yok, tanımıyorum. Nasıl olmuşsa bizi hayatının merkezine koydu." dedi.

Dilan Polat, kızına sarılarak ağladı

Müşteki beyanları sonrası Dilan Polat'ın, kızına sarılarak ağladığı görüldü. Cumhuriyet Savcısı Barış Boyun, sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi. Beratcan Gökdemir ve Can Gökdemir hakkındaki yakalama emirlerinin infazının beklenmesi talep edildi.

Sanıkların tutukluluk hali devam edecek

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, kararını verdi. Sanıkların tutukluluk halinin ve yakalama kararlarının devamına hükmedildi. Dosyanın, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bulunan dosya ile birleştirilmesi kararı verildi. Duruşma ertelendi. Dilan Polat, "Nida" diye feryat ederek sinir krizi geçirdi.

Banu Parlak: "Onlara kumpas kuracak gücüm yok"

Duruşmanın ardından avukatı Yalçın Tok ile gazetecilere konuşan Banu Parlak: "Çocukları için ben de üzgünüm. Mahkeme salonunda kızını gördüm fakat benim de bir çocuğum var. Onu korumam gerek. Ben şu an kendi çocuğumun can güvenliğini düşünüyorum. Çocuğumun can güvenliğinden endişeliyim. Sürekli kendilerine kumpas kurulduğunu söylüyorlar. Böyle bir şey yapacak gücüm yok. Sürekli beni kötü gösterip, kendilerini mağdur göstermeye çalışmalarından yoruldum." ifadelerini kullandı.

Avukat Tok: "İki kişi Banu hanıma tükürdü"

Banu Parlak'ın avukatı Yalçın Tok ise, "Duruşmanın ardından iki kişi, müvekkilimin yüzüne tükürdü. Benim tanımadığım iki kişiydi. Sosyal medya fenomeni olduklarını öne sürdüler. Banu hanıma tükürdüler ve hakaret ettiler. Suç duyurusunda bulunduk." dedi.

Yorumlar (0)