Ermeni topçu bataryaları imha edildi

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri (ASK), Ermenistan ordusunun topçu bataryalarını yerle bir etti.

GÜNDEM 01.10.2020, 10:45 02.10.2020, 15:24
Ermeni topçu bataryaları imha edildi

Kahraman Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri (ASK), önce Ermenistan saldırılarını bertaraf etmek, toprak bütünlüğünü ve sivil halkını korumak için başlattığı, ardından Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarma operasyonuna dönüşen karşı saldırıda Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait topçu bataryalarını yerle bir etti.

Sahadaki gelişmeleri anlık olarak uluslararası kamuoyu ile paylaşan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, işgalci Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait topçu bataryalarını hedef alarak gerçekleştirdiği operasyonun insansız hava araçlarıyla havadan çekilmiş görüntülerini paylaştı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının payşaltığı görüntülerde, Ermeni ordusuna ait çok sayıda topçu bataryasının tam isabet vurularak tamamen kullanılamaz duruma getirildiği, Ermeni askerlerinin ise etrafa kaçıştığı görülüyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yaptığı tüm açıklamaları İHA (insansız hava aracı) ya da SİHA (silahlı insansız hava aracı) görüntüleriyle delillendiriyor.

Ermenistan ordusu ise Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ne ait İHA, SİHA, tank, zırhlı araç, füze bataryası gibi askeri araç, silah ve mühimmat imha ettikleri yönünde iddialarda bulunuyor ancak bu iddiaları ispat edecek tek kare fotoğrafa yer vermiyor.

Ermenistan Savunma Bakanlığının görüntü paylaşmadan yaptığı açıklamalar inandırıcı bulunmuyor. Kaldı ki Azerbaycan Savunma Bakanlığı, kendi kayıplarına ilişkin de bilgiler veriyor.

Yorumlar (0)