Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı: Toz taşınımı ve sağanak bekleniyor

Meteoroloji’den 44 il için yapılan sarı kodlu uyarıda, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Antalya, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Konya, Bolu ve Düzce'de sağanak beklendiği ve bazı bölgelerde toz taşınımı görüleceği ifade edildi.

YAŞAM 25.04.2024, 08:32 Şeyda Gül
Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı: Toz taşınımı ve sağanak bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava görülecek. Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Bolu, Bilecik, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevrelerinde ise yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava hakim olacak. Diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde ise yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığı

Önemli bir değişiklik olmayacağı kaydedilen hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor.

Rüzgar

Genellikle güney, güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin edilen rüzgarın, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

Sarı kodla uyarı yapılan iller

“Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta,Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, K.Maraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce”

Kuvvetli rüzgar uyarısı

İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi beklenen rüzgara ilişkin yapılan uyarıda, “Yaşanabilecek, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Toz taşınımı uyarısı

İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı beklendiği kaydedilen uyarıda, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

Yorumlar (0)