İYİ Parti’de devir teslim töreni: Dervişoğlu, görevi Akşener'den devraldı

İYİ Parti’de devir teslim töreni gerçekleşti. Genel Başkanlık için yapılan 5. Olağanüstü Kurultay’da Müsavat Dervişoğlu, görevi Meral Akşener’den devraldı.

SİYASET 01.05.2024, 14:44 01.05.2024, 17:11 Buse Önder
İYİ Parti’de devir teslim töreni: Dervişoğlu, görevi Akşener'den devraldı

Müsavat Dervişoğlu, partisinin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkan seçilmesinin ardından görevi devralmak için parti genel merkezine gitti. Dervişoğlu, kapıda İYİ Parti'nin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener tarafından karşılandı. İki lider, partilerin alkışları arasında devir teslim için makam katına çıktı. Burada Dervişoğlu ve Akşener arasında karşılıklı sohbet gerçekleşti.

‘İyiler ormanı oluşturuyoruz’

Dervişoğlu, İYİ Parti'nin Türk demokrasisi için bir fidan diktiğini vurgulayarak o fidanın, kutlu bir çınara dönüştüğünü, güçlenip büyüdüğünü belirtti. Dervişoğlu, “Ben bu devir teslim töreninde dikmiş olduğu fidanın aslında orman olduğunun müjdesini vermeye geldim” ifadelerini kullandı.

“Şimdi ‘İyiler Ormanı’ oluşturuyoruz” diyen Dervişoğlu, “Bunun hatırası olarak 2017’de bir fidan bağışladık. Kabul buyurursanız teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

‘Sadece koltuk değil, ülkü ve idealleri devralıyorum’

İYİ Parti'nin nasıl bir yolculuk seyrettiğini çok iyi bildiğini belirten Dervişoğlu, "Devletimiz için de itibar yolculuğudur çıktığımız yolculuk. Bu yolculuğun her adımında genel başkanımızın teri ve fedakarlıkları var” ifadelerini kullandı.

Akşener’e Türk milletinin huzurunda partiyi oluşturduğu ve yeni bir umut ışığı verdiği için şükranlarını ilettiğini belirten Dervişoğlu, “Sadece bir koltuk devralmıyorum. Bir ülküyü, hedefi ve idealleri teslim alıyorum. Onu da bir bayrak gibi teslim alıyorum. O bayrağı da arkadaşlarımla birlikte kutlu hedeflere götürmenin sözünü veriyorum" şeklinde konuştu.

‘Bir örnek teşkil ediyoruz’

Akşener ise, dostluk içerisinde gelişen bu değişimin Türkiye için bir örnek olduğunu vurguladı. Kutuplaşan ve birbirine düşman hale getirilen ülkenin fertlerine bir örnek teşkil ettiklerini vurgulayan Akşener, “Ben çok mutluyum çünkü. O bayrak hepimizin emeği olan bir bayrak. Onu daha yükseğe çıkaracak" ifadelerini kullandı.

Devir teslim töreninin ardından Dervişoğlu, Akşener'i parti genel merkezi önünde uğurladı.

Yorumlar (0)