Ermeniler kaç sivili katletti?

Azerbaycan Başsavcılığı, Ermenistan ordusu tarafından şu ana kadar 16 sivilin katledildiğini duyurdu.

DÜNYA 01.10.2020, 10:53 01.10.2020, 11:01
Ermeniler kaç sivili katletti?

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerginlik giderek tırmanıyor.

Ermenistan'ın hafta sonu sivilleri acımasız bir şekilde hedef almasının ardından Azerbaycan karşı operasyon başlatmıştı.

Azerbaycan, Türkiye'nin desteğini alarak Ermenistan ordusunu ağır kayıplara uğratmıştı, Bayraktar TB2 SİHA'lar ile Ermenistan ordusuna ait tankları ve askerî teçhizatları yerle bir etmişti.

Bunun üzerine paniğe kapılan Ermenistan, terör örgütü PKK'dan yardım istemişti. 300 PKK'lı terörist, işgalci Ermenistan'a destek vermek için bölgeye girmişti. 

Azerbaycan ordusu ile başa çıkamayan Ermenistan, acımasız bir şekilde sivillere saldırmayı sürdürüyor.

Azerbaycan Başsavcılığı, Ermeniler tarafından Terter ilinin hedef alındığını duyurdu. Söz konusu saldırı sırasında top mermisinin otobüs durağına isabet ettiği ve bir sivilin daha yaşamını yitirdiği ifade edildi. 

Diğer yandan, Ermeni ordusunun farklı yerleşim alanlarına düzenlediği saldırılar neticesinde 6 sivilin de yaralandığı bildirildi. 

İşgalci Ermenistan'ın düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 16 sivil hayatını kaybederken, 55 sivil ise yaralandı. 

Paşinyan, Türkiye'yi suçlamıştı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği destekten rahatsız olmuştu.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, "Türkiye'nin Güney Kafkasya'da istikrarsızlığa yol açtığını" iddia etmişti. 

Paşinyan, terör örgütü PKK tarafından ülkesine verilen desteği unutarak, Türkiye'yi suçlamıştı.

Türkiye'nin Azerbaycan'a yardım etmek için Suriye'den paralı asker yolladığını ileri süren Paşinyan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın söz konusu olaylar karşısında sustuğunu söylemişti.

Aliyev: Türkiye sadece destek veriyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'nin söz konusu gerilimde bir taraf olmadığını belirterek, yalnızca ülkesine destek sağladığını söylemişti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait F-16 savaş uçaklarının asla çatışmalarda yer almadığını ve Dağlık Karabağ'a Suriye'den paralı askerlerin gelmediğini ifade etmişti. 

Yorumlar (0)