MİT’ten Hakurk’ta nokta operasyon: Zerevan ve Koçer öldürüldü

MİT’in Irak/Hakurk’ta gerçekleştirdiği nokta operasyon ile PKK/KCK mensupları Tufan Koçer kod Ahmet Bayar ile Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed’in etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

GÜNDEM 16.05.2024, 09:07 Şeyda Gül
MİT’ten Hakurk’ta nokta operasyon: Zerevan ve Koçer öldürüldü

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Milli İstihbarat Teşkilatı, üs bölgelerine saldırı hazırlığındaki PKK/KCK'li teröristler Ahmed İbrahim El Ahmed ile Ahmet Bayar’ı Irak'ın Hakurk bölgesindeki operasyonla etkisiz hale getirdi.

Üs bölgelerine düzenlenecek eylem engellendi

MİT, Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed ile Tufan Koçer kod Ahmet Bayar’ın Hakurk’taki Türk Silahlı Kuvvetleri üs bölgesine sızmaları için talimat aldıklarını tespit etti. Bunun üzerine teröristlere yönelik araştırmalarını derinleştiren MİT, 2012 yılında PKK’ya katılan Tufan Koçer kod Ahmet Bayar’ın geçmişte Suriye’de faaliyet gösterdiği ve üst düzey örgüt mensuplarının korumalığını yaptığını belirledi.

Saha ajanları görevlendirildi

Suriyeli Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed’in ise 2014 yılında Kandil’de suikast eğitimi aldığının belirlenmesinin ardından MİT operasyonun düğmesine basarak saha ajanlarını özel olarak görevlendirdi. Eylem hazırlığındaki teröristleri adım adım izlemeye başlayan saha ajanları, örgüt yöneticilerinin eylem talimatından 24 saat sonra eylem hazırlığındaki Tufan Koçer kod Ahmet Bayar ve Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed’i etkisiz hale getirildi.

Terörist Tufan Koçer kod Ahmet Bayar kimdir?

Terör örgütünün kırsal kadrolarına 2012 yılında katılan terörist Tufan Koçer kod Ahmet Bayar, uzun süre Suriye’de faaliyet gösterdi. Bu bölgede sözde sorumlu seviyeye yükseldikten sonra Avaşin bölgesine geçen terörist Bayar, dönem içerisinde Türkiye’ye karşı eylemsel faaliyetlerde yer aldı. Terörist Bayar, 2018 yılından sonra Hakurk bölgesine geçiş yaptı.

Terörist Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed kimdir?

Terör örgütünün kırsal kadrolarına 2014 yılında Suriye/Halep’ten katılan terörist Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed, katılım yapması akabinde Kandil’de birçok eğitime tabi tutuldu. Saldırı, sabotaj ve suikast üzerine uzmanlaşma eğitimleri alan terörist Ahmed, son olarak 2017’de Hakurk bölgesine geçti.

Yorumlar (0)