Zelenskiy, öldürülen Rus asker sayısını duyurdu! Bilanço ağır...

Ukrayna lideri Zelenskiy, bir hafta içinde yaklaşık olarak 9 bin Rus askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

GÜNDEM 03.03.2022, 08:14 03.03.2022, 09:50
Zelenskiy, öldürülen Rus asker sayısını duyurdu! Bilanço ağır...

Ulusa sesleniş konuşması düzenleyen Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’ya dönük planlarını bir hafta içinde bozduklarını ifade etti.

“İşgalciler evlerine kaçıyor”

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sırasında Rus askeri mensuplarının moralinin bozulduğunu belirten Zelenskiy, “Senelerdir hazırladıkları planları yerle bir ettik. İşgalciler bizden evlerine kaçıyor.” sözlerini kullandı.

Ukrayna halkının çıplak elleriyle dışarı akın ettiğini ve şehirlerden işgalcileri sürdüğünü belirten Zelenskiy, “Ukraynalılara hayranım. Rusları utanç içinde ülkemizden uzaklaştıracağız. Kendi yiyeceklerini bulmak için uğraştıkları gibi. Devlet savaşçısı değil bunlar. Bunlar kayıp ve kullanılmış çocuklar.” şeklinde konuştu.

“Ukrayna pes etmeyecek. 9 bin Rus öldürdük”

İşgalcilerin tamamının, Ukraynalılardan çok sert tepki alacağının farkında olması gerektiğini söyleyen Zelenskiy, pes etmeyeceklerini ve bu mücadelelerinin, sonsuza kadar Ruslar tarafından hatırlanacağını kaydetti.

Zelenskiy, “Bir hafta içinde yaklaşık olarak 9 bin Rus öldürüldü. Mıkolayiv’de onlarca helikopterlerle 19-20 yaşlarında yüzlerce askerlerini almak durumundalar.” dedi.

Ukraynalılar için “Vatanseverlik Savaşı” olduğunu ifade eden Zelenskiy sözlerini şöyle tamamladı:

“Bunların nasıl başladığını biliyoruz ve işgalciler için bunun nasıl sonlandığını biliyoruz. Nereye gitmeye çalışırlarsa çalışsınlar, gittikleri yerlerde yok edilecekler. Ukraynalılar, işgalcilere gereken cevabı verecek.”

Yorumlar (0)