Yeni müfredat taslağı erişime açıldı! İşte detaylar

MEB'in üzerinde çalıştığı yeni müfredat, bugün bakanlığın internet sitesi üzerinden paylaşıldı. Öğrencilere 9 alanda okuryazarlık becerisi kazandıracak yeni müfredat ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bilgi verdi. Tekin, müfredat yoğunluğunun yüzde 35 oranında azaltılacağını bildirdi. Peki yeni müfredat ne zaman devreye alınacak? İşte detaylar...

EĞİTİM 26.04.2024, 10:01 26.04.2024, 15:26 Hakan Öksüz
Yeni müfredat taslağı erişime açıldı! İşte detaylar

Okullarda müfredatın değişeceği açıklanmış, yeni sistem merak konusu olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bir süredir müfredat taslağının üzerinde çalışıyordu. Edinilen bilgilere göre MEB, bugün yeni taslağı internet sitesi üzerinden paylaştı. Taslağın paylaşılmasının ardından bir hafta boyunca gelen görüş ve önerilerin derleneceği kaydedildi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni incelemek için tıklayınız

Bakan Tekin, müfredatın adını açıkladı

Yeni müfredatın adının "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" olacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Kendi değerlerimizi entegre ettiğimiz ve evrensel modellerden faydalandığımız özgün bir model üretmeye çalıştık." diye konuştu. 

Öğrencilere okuryazarlık becerisi kazandırılacak 9 alan

Yeni modelde öğrencilere 9 alanda okuryazarlık becerisi kazandırılacak. Bu alanların sanat, kültür, bilgi, sürdürülebilirlik, veri, vatandaşlık, finansal, dijital ve görsel olduğu kaydedildi.

Tekin: "Müfredatın yoğunluğu yüzde 35 azalıyor"

Müfredatın konu yoğunluğunun azaltıldığını vurgulayan Tekin, "Eski sistemde müfredatın yetişmesi için ders saatlerini artırıyorduk. Bunun yerine konularda sadeleştirmeye gittik. Ders saatleri aynı kalacak ama konular sadeleştirilecek. Müfredatın yoğunluğu yüzde 35 oranında azalıyor." ifadelerini kullandı.

Yeni müfredat ne zaman devreye alınacak?

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, bir haftalık askı süresince gelen görüş ve eleştirileri inceleyecek. Müfredat, yapılacak değişikliklerin ardından son halini alacak. 

2024-2025 eğitim öğretim yılında her kademenin birinci sınıfı için yeni müfredatın devreye alınacağı belirtildi. Yeni müfredatın ilk etapta okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfların yanı sıra ortaokul beşinci ve lise dokuzuncu sınıflarda uygulanacağı aktarıldı.

Yorumlar (0)