Seçil Erzan’a iki yeni iddianame hazırlandı: Cezası 275 yıla çıktı

Seçil Erzan’ı yüksek kar vaad ederek kandırdığı isimler arasına 5 kişi daha eklendi. Bunun üzerine iki yeni iddianame hazırlandı. Sanık Seçil Erzan hakkında istenen hapis cezası, hazırlanan son iddianamelere göre 275 yıla çıktı.

GÜNDEM 04.05.2024, 18:15 04.05.2024, 18:46 Melina Ay
Seçil Erzan’a iki yeni iddianame hazırlandı: Cezası 275 yıla çıktı

Yüksek fon vadiyle futbol dünyasına damga vuran bankacı Seçil Erzan davasında yeni bir gelişme yaşandı. Erzan'ın dolandırıcılık davasında 5 müştekinin şikayetleri üzerine iki yeni iddianame hazırlandı. Hazırlanan iki yeni iddianame, İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ana dava dosyasıyla birleştirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca birleştirme talepli hazırlanan, Hacer Çorbacı ve Hasan Çorbacı’nın müşteki olarak yer aldığı ilk iddianamede, müştekilerin Çorlu’da pazarcılıkla geçimlerini sağladıkları, sanık Erzan ile babasının pazarcı olması nedeniyle tanıştıkları aktarıldı.

İddianame kabul edildi

İddianameye göre, sanık Erzan'ın çalıştığı bankadan Florya şubesine tayin edilmesinin ardından, müştekileri arayarak birikimlerini bu şubeye taşımalarını istediği ve paraları gizli bir fona yatıracağını iddia ettiği belirtildi. İddianamenin devamında, Erzan'ın müştekilerden 82 bin lira aldığı, ardından onlara 43 bin lira kredi çektirerek bu parayı sanık Hüseyin Eligül'ün hesabına gönderdiği ifade edildi. İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianameye göre, sanıklar Erzan ve Eligül'ün 3 ila 10 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.

4 ile 13 yıl arasında hapis

Başka bir iddianamede ise müştekiler Kaan Sinih, Sevgi Sinih ve Tursun Sinih'in yer aldığı yazıyor. İddianameye göre, sanıklar Nazlı Can ve Seçil Erzan, müştekilere bankada yatırım yapacaklarını söyleyerek söz konusu fona para yatırmaya ikna ettiği kaydedildi. İddianamede, sanıkların toplamda 2 milyon 250 bin lira ve 150 bin dolar aldığı aktarılarak, bu paranın 1 milyon 550 bin lirasının müştekilere geri ödendiği ifade ediliyor. Sanıklar Erzan ve Can'ın dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlarından 4 ila 13 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor. Bu iddianame de mahkeme tarafından kabul edildi. Öte yandan sanık Seçil Erzan hakkında talep edilen hapis cezası, son iddianamelerle birlikte 275 yıla yükseldi.

Yüksek kar vaadi verildi

Savcılığın hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın bir bankanın Levent'teki şubesinde müdür olarak görev yaptığı ve müşteki Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayanarak 2 milyon dolar aldığı belirtiliyor. İddianamede, Erzan'ın yüksek kar vaadiyle bu parayı geri ödeyeceğini söylediği ifade ediliyor. Müşteki Çeviker'e para karşılığında yazılı belgeler verildiği, ancak daha sonra Erzan'a ulaşılamadığı ve Çeviker'in durumu bankaya bildirdiği, bankanın da Erzan hakkında soruşturma başlattığı ve suç duyurusunda bulunduğu belirtiliyor.

İddianamede, sanık Erzan'ın futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından müştekilere, yüksek kar vaadiyle bir fon olduğunu ve kamuoyunda tanınan isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek, müştekileri bu fona para yatırmaya ikna ettiği belirtiliyor. Ancak gerçekte böyle bir fonun hiç olmadığının tespit edildiği ifade ediliyor. İddianamede, Erzan'ın müştekilerin verdiği paralara ilişkin sahte belgeler oluşturduğu, bu belgelere bankanın kaşesini ve ıslak imzasını atıp müştekilere teslim ettiği ve dolandırıcılık amacıyla hareket ettiği kaydediliyor.

Birçok sebepten yargılanacak

Sanık Erzan hakkında özel belgede sahtecilik ve ticari faaliyetler sırasında nitelikli dolandırıcılık suçlarından 84 yıldan 275 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk için ise aynı suçlardan 3 ile 98 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.

Futbol camiasından dolandırılan ünlüler

Seçil Erzan, Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil olduğunu söyleyerek aralarında tanınmış futbolculardan Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 21 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdı.

Erzan'ın ‘özel belgede sahtecilik’ ve tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapsi istenen ana iddianamenin ardından hazırlanan yeni iddianameyle Erzan hakkında istenen hapis cezası da yükseldi.

Erzan'ın, 77 yıldan 252 yıla kadar hapsinin talep edildiği iddianamede; sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında hapisle cezalandırılması isteniyor.

Yorumlar (0)