Atanacak öğretmen sayısı hakkında Bakan Tekin'den açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yapılan Öğretmenler Odası Buluşmaları'nda merak edilen sorulara cevap verdi. Bakan Tekin, atanacak öğretmen sayısı ve branş bazında kontenjan dağılımlarının ne zaman duyurulacağını açıkladı.

EĞİTİM 04.05.2024, 19:36 04.05.2024, 19:56 Hakan Öksüz
Atanacak öğretmen sayısı hakkında Bakan Tekin'den açıklama

Öğretmenler Odası Buluşmaları için Diyarbakır'ın Sur ilçesini ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerle buluştu. Tarihi İçkale Açık Hava Müzesi'nde gerçekleşen buluşmada Bakan Tekin'den önemli açıklamalar geldi.

Pazartesi günü atanacak öğretmen sayısı açıklanacak

Müfredatın sadeleştirildiğini ancak ders sürelerinin değiştirilmediğini hatırlatan Bakan Tekin, öğretmen atamaları hakkında gelen bir soruyu yanıtladı. Tekin, "Atanacak öğretmen sayısı da branş bazında kontenjan dağılımları da pazartesi günü açıklanmış olur." dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu sorusuna yanıt verdi

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda pek çok düzenlemeye gittiklerini kaydeden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Kanunda öğretmenlerin hizmet içi eğitimi, eğitim emekçilerinin şiddetten korunması ve öğretmenlikte kariyer gibi pek çok konu yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)