Fenomen olmaya çalışan öğretmenlere ceza yolda

Sosyal medya üzerinden okuldaki kombinini göstermeye çalışan ve öğrencilerinin görüntülerini de paylaşarak fenomen olmayı amaçlayan öğretmenlere kötü haber geldi. Detaylar haberde...

EĞİTİM 15.05.2024, 10:33 Hakan Öksüz
Fenomen olmaya çalışan öğretmenlere ceza yolda

Son yıllarda öğretmenlerin okullardan yaptığı sosyal medya paylaşımları arttı. Kimisi okulda giydiği kıyafetleri takipçileri ile paylaşıyor, kimisi öğrencileri ile konuştuğu anları videoya çekiyor. Bazı videolarda ise öğretmenlerin, öğrencileri ile sokak ağzıyla konuştuğu görülüyor. Okuldan görüntüler paylaşarak sosyal medyada fenomen olmaya çalışan öğretmenlere ceza geliyor. 

Öğretmenlik Meslek Kanunu yolda

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin'in açıklamasına göre öğretmenlere yönelik şiddete uygulanacak cezaların artırılmasına dair hükümler içeren Öğretmenlik Meslek Kanunu, önümüzdeki hafta Meclis'e gelecek. Taslakta sosyal medya paylaşımları nedeniyle uygulanacak disiplin cezalarına ilişkin maddeler de yer alacak.

Yüz binlerce takipçiye ulaşıyorlar

Öğrencilerinin görüntülerinin de yer aldığı videoları çekip paylaşarak sosyal medyadaki takipçi sayısını artırmaya çalışan öğretmenler, tepki çekiyor. Öğrencilerinin görüntülerini paylaşırken ailesinden de izin almayan öğretmenlerden bazılarının sosyal medyadaki takipçi sayısının yüz bini geçtiği belirtiliyor.

Kınama cezası, 5 yıl boyunca sicil dosyasında kalacak

Sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda mevzuattaki usullerin dışına çıkan öğretmenlere kınama cezasının uygulanacağı kaydedildi. Öğretmenin sicil dosyasında bu cezanın 5 yıl süresince kalacağı kaydedildi.

Aylık kesme cezası

Videolarda öğrencileri ile argo konuştukları tespit edilen öğretmenlere aylık kesme cezasının uygulanacağı bildirildi. Öğrencilerin notlarını değerlendirirken taraflı davranan öğretmenler de bu cezadan nasibini alacak.

Pek çok eğitim uzmanı, öğretmenlerin söz konusu sosyal medya paylaşımlarının istismar olduğu görüşünü savunuyor. Ders esnasında çekilen videoların, öğrencilerin psikolojisini etkilediği belirtiliyor.

Yorumlar (0)