Öğretmen atamalarında yeni sistem netleşiyor: Mülakatlar nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında uygulanacak yeni sistem için hazırlıkların sürdüğünü bildirmişti. Yeni sisteme dair ayrıntılar netleşmeye başladı. İşte öğretmen mülakatlarında hayata geçirilecek yeni sistemden detaylar...

EĞİTİM 10.05.2024, 19:37 Hakan Öksüz
Öğretmen atamalarında yeni sistem netleşiyor: Mülakatlar nasıl olacak?

Öğretmen adaylarını ilgilendiren yeni atama sistemi ile ilgili detaylar netleşiyor. Buna göre öğretmen atamalarında KPSS puanı ve mülakat puanı yarı yarıya etkili olacak. Atama puanı hesaplanırken KPSS puanının yüzde 50'si ve atama puanının yüzde 50'si dikkate alınacak. Yani atamalarda sözlü sınav etkisi yüzde 50 olacak.

Mülakat dönemi 1 Temmuz'da başlıyor

20 bin öğretmenin alınacağı yeni atamada bu uygulama ilk defa hayata geçirilecek. Ön başvurular ile mülakat merkezi tercihleri, 20-31 Mayıs'ta alınacak. Sözlü sınav merkezlerinin duyurulacağı tarih 10 Haziran olacak. 1 Temmuz itibarıyla mülakat dönemi başlayacak.

Kod sistemi geliyor

KPSS puan sıralaması üzerinden yapılacak sıralamaya göre atanacak öğretmen sayısının 3 katı kadar aday mülakata çağrılacak.

Adaylara e-Devlet'ten verilecek kodlar, giriş belgelerinde yer alacak. Tüm süreç, aday fotoğrafının yanında yer alacak bu kod üzerinden yürüyecek. Komisyon üyeleri, adaylar ile ilgili kişisel bilgileri göremeyecek. Puanlar bu kodlar üzerinden verilecek.

Mülakat listesinde adayın ismi değil, kodu yer alacak

Öğretmen adayı, hangi komisyonda mülakata gireceğini sınav merkezinde öğrenecek. Mülakat komisyonundaki listelerde adayın ismi değil, kodu yer alacak. Adaylar, elektronik ortamda sorulara yanıt verecek. Anlattığı konuları yazıp imzalayan aday, bu kâğıdı komisyona sunacak.

Yorumlar (0)