İl içi tayin isteyen öğretmenler dikkat! Başvuru dönemi başladı

MEB'e bağlı çalışan öğretmenlerin il içi yer değiştirme başvuruları bugün başlıyor. Peki başvuru dönemi ne zaman sona erecek? Başvurular nereden yapılacak? Atamalar neye göre yapılacak?

EĞİTİM 13.05.2024, 11:58 Hakan Öksüz
İl içi tayin isteyen öğretmenler dikkat! Başvuru dönemi başladı

İl içinde yer değişikliği isteyen kadrolu öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri ile ilgili takvim, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından paylaşıldı. Öğretmenlerin tayin başvuruları bugün itibarıyla alınmaya başlanacak. Hizmet puanı üstünlüğü göz önünde bulundurularak öğretmenlerin il içi yer değiştirmeleri yapılacak.

Başvuru dönemi ne zaman sona erecek?

Bu yıl yapılacak il içi yer değiştirme işlemleri ile ilgili ayrıntılar personel.meb.gov.tr üzerinden paylaşıldı.

13 Mayıs Pazartesi itibarıyla başlayan başvuru süreci, 17 Mayıs Cuma günü sona erecek. 22 Mayıs Çarşamba günü atamalar il valilikleri tarafından yapılacak.

TAYİN BAŞVURU EKRANI

Başvurular nereden yapılacak?

Peki öğretmenlerin il içi yer değiştirme başvuruları nereden yapılacak? İl içi tayin isteyen öğretmenler personel.meb.gov.tr ya da mebbis.meb.gov.tr üzerinden "Elektronik Başvuru Formu" dolduracak.

Öğretmen tayin başvuru şartları

İl içi tayin başvurularından en fazla 40 tercih yapılabilecek. Tercih yapacak öğretmenlerin, 30 Eylül 2024 itibarıyla bulundukları okulda en az 3 yıl çalışmış olması gerekecek. 17 Mayıs 2024 tarihine kadar toplanan hizmet puanları üzerinden sıralama yapılacak. 

Atamalar neye göre yapılacak?

Hizmet puanının eşitliği durumunda hizmet süresi fazla olan avantajlı olacak. Hizmet süresinde de eşitlik varsa öğretmenlik mesleğine daha önce başlayanlara öncelik verilecek. Burada da eşitlik varsa bilgisayar kurası ile atama yapılacak.

Yorumlar (0)