Erdoğan öğretmenlere seslendi, yeni düzenlemeyi duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlere yönelik şiddet olayları ile ilgili hazırlanacak kanun teklifinin TBMM'ye sunulacağını bildirdi. Peki yeni düzenleme ne getirecek? İşte detaylar...

GÜNDEM 10.05.2024, 22:56 Hakan Öksüz
Erdoğan öğretmenlere seslendi, yeni düzenlemeyi duyurdu

Öğretmenlere yönelik şiddet olaylarının son zamanlarda artması üzerine hayata geçirilecek yeni düzenleme konuşulmaya başlandı. Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmenlerimiz müsterih olsun." diyerek hayata geçirilecek yeni uygulamadan söz etti.

"Hızla hayata geçireceğiz"

Öğretmenler ile eğitim çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olayları hakkında kapsamlı bir düzenleme yapılacağını bildiren Erdoğan, "Bununla ilgili düzenlemeyi hızla hayata geçireceğiz. Kanun teklifini TBMM'ye sunacağız." dedi.

Yeni düzenleme ne getirecek?

Erdoğan'ın aktardığı bilgilere göre öğretmenlere yönelik şiddetin cezası yarı oranında artacak, bu eylemi gerçekleştirenler ceza ertelemesinden faydalanamayacak. Söz konusu şiddet eylemleri, tutuklama sebebi olacak. Yargılamalar tutuklu yapılacak. Şiddete maruz kalan özel okul öğretmenleri, söz konusu suçlar bakımından kamu görevlisi olarak kabul edilecek.

Yorumlar (0)