Okulda şiddetin cezası artıyor! İşte yeni taslaktan detaylar

Öğretmenler ile okul personellerine yönelik suçların cezası artırılıyor. İşte Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında yer alan düzenlemelerden bazıları...

EĞİTİM 08.05.2024, 18:42 Hakan Öksüz
Okulda şiddetin cezası artıyor! İşte yeni taslaktan detaylar

İstanbul'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ın Irak asılı öğrencisi tarafından öldürülmesi, eğitimde şiddet konusunu bir kez daha gündeme taşıdı. Öykü Tüccar'ın haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere yönelik suçlara verilen cezaların artırılması için devreye girdi.

Taslakta şiddet ile ilgili 4 madde var

Bir süredir konuşulan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun taslak metni hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre MEB bürokratları, taslağa dair çalışmalarına son şeklini bu hafta verecek. Kanun taslağında okulda şiddet konusu ile ilgili 4 maddenin yer aldığı kaydedildi. 

Hapis cezasına erteleme yok

Edinilen bilgilere okullardaki öğretmen, yönetici ile personellere yönelik tehdit ve şiddet gibi suçların cezaların yarı oranda artırılacak. Bu suçları işleyenler için hapis cezası ertelenmeyecek. Şiddete maruz kalmaları durumunda özel okullardaki öğretmenler de "kamu görevlisi" sayılacak, buna göre işlem yapılacak.

Bakan Tekin "kararlıyız" demişti

Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı ile ilgili bilgiler veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Şiddet ile ilgili suçların cezası artırılacak." demişti. Eğitim sendikaları temsilcileri ile buluşan Tekin, bu meselede sonuna kadar gitmeye kararlı olduklarının altını çizmişti.

Yorumlar (0)