Engelleri aşıp bir günlüğüne asker oldular

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde 25 engelli bireye bir günlük temsili askerlik yapma fırsatı sundu.

EĞİTİM 16.05.2024, 19:35 Melina Ay
Engelleri aşıp bir günlüğüne asker oldular

Muğla’da yaşayan 25 engelli genç 10-16 Mayıs Engelliler Haftası vesilesiyle askerlik heyecanını yaşadı. Etkinliğe Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Muğla Milli Eğitim İl Müdürü Emre Çay, Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, engelli bireylerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Jandarma Komutanlığı'nın bahçesinde düzenlenen etkinlikte, engelli bireyler askerlerle birlikte koğuşta kaldı, aynı yemekhanede yemek yedi, eğitimler aldı ve vatan sevgisiyle yemin ederek bu özel deneyimi yaşadı. Törene, engelli bireylerin aileleri de katılarak bu anlamlı günü birlikte kutladı.

Temsili askerlik fırsatı sunuldu

Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, törende yaptığı konuşmada, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası, engelli bireylerimizin eşit yaşam hakkı mücadelesine odaklandığımız ve toplumda farkındalık yaratmayı amaçladığımız önemli bir dönemdir. Askerlik, her Türk erkeği için bir görev olmanın ötesinde bir haktır. İlimizden gelen özel bireylere temsili askerlik fırsatı sunan Milli Savunma Bakanlığı'na ve İl Jandarma Komutanlığı'na büyük teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.



“Birlik ve beraberlik ruhunun en güzel örneği”

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz ise, “Bugün burada, jandarma teşkilatına katılan kardeşlerimizin yemin töreni için bir araya geldik. Engelli vatandaşlarımızın vatan borcunu yerine getirebilmesi adına düzenlenen temsili askerlik uygulaması, ülkemizin vatan sevgisinin ve eşitlik anlayışının önemli bir ifadesidir. Bu özel uygulama, Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunun en güzel örneklerinden biridir” diye konuştu.

Etkinlik sırasında, engelli bireylerin yemin törenindeki coşku ve gurur herkesin dikkatini çekti. Tören, bir günlük temsili askerlik görevini yerine getiren engelli bireylerin Türk bayrağı altında bulunan masalarda, silahların üzerine ellerini koyarak askerlik yemini etmeleriyle son buldu. Komandoların gösterisi ise etkinliğe unutulmaz bir atmosfer kattı.

Yorumlar (0)