Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Mücadelemiz daha etkin hale gelecek”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze ile görüştü. Erdoğan yaptığı açıklamada, “Terör örgütleri ve organize suç şebekeleriyle mücadelemizi daha etkin hale getirmek için adımlar atacağız. Devletimiz, terör ve suç şebekelerinin izini kaybetmeden mücadeleyi sürdürecektir” dedi. Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ise, “Sadece Cumhurbaşkanı değil, Türk halkının her anlamda çıkarlarını koruyan bir lider. Kendisinin liderliğini örnek alıyoruz” açıklamalarına yer verdi.

GÜNDEM 16.05.2024, 21:10 Melina Ay
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Mücadelemiz daha etkin hale gelecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi bir törenle Gürcistan Başbakanı Kobakhidze'yi karşıladı. Külliye'deki karşılama töreninin ardından ikili, baş başa görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kobakhidze, ortak bir basın toplantısı düzenledi.

“Önemli görüşmeler yaptık”

Erdoğan, Gürcistan'ın bağımsızlık gününü tebrik ederek, “10 gün sonra kutlanacak bağımsızlık gününüzü şimdiden tebrik ediyorum. Bugün, iki dost komşu ve stratejik ortak olarak önemli görüşmeler yaptık. Başbakan, Gürcistan'daki iç siyasi durumu hakkında görüşlerini paylaştı” şeklinde konuştu.

Hedef 3 milyar doların üzerinde

Geçen yıl ikili ticaret hacminde 3 milyar dolara ulaştıklarını kaydeden Erdoğan, “Görüşmelerimizde yeni bir hedef olarak 5 milyar dolar üzerinde durduk. Tarihi İpek Yolu'nun raylar üzerinden hayata geçen Orta Koridor'un önemine vurgu yaparak, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun tam kapasiteyle yeniden hizmete girmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Terör örgütleri ve organize suç şebekeleriyle mücadelemizi daha etkin hale getirmek için adımlar atacağız. Devletimiz, terör ve suç şebekelerinin izini kaybetmeden mücadeleyi sürdürecektir”

“Özgürlük mücadelesini tüm insanlık desteklemeli”

Filistin özgürlük mücadelesini takdir ettiğini açıklayan Erdoğan, “Filistin halkının uğruna ağır bedeller ödediği özgürlük mücadelesini tüm insanlığın hukuk ve diplomasi zemininde desteklemesi gerekiyor. Dünyanın dört bir yanında devam eden Filistin'de destek gösterilerini çok anlamlı buluyorum. Henüz Filistin devletini tanımayan devletleri bunu yapmaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Türk halkını koruyan bir lider”

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze'nin açıklamaları ise şu şekilde:

"İlk defa dost ve komşu ülke Türkiye'yi ziyaret etmekten mutluluk duyuyorum. Sayın Erdoğan'ı ziyaret etmekten çok mutluyum. Sadece Cumhurbaşkanı değil, Türk halkının her anlamda çıkarlarını koruyan bir lider. Kendisinin liderliğini örnek alıyoruz. Kafkaslar'da yapıcı iş birliklerine hazırız. Gürcistan her zaman barışın yanında."

Yorumlar (0)