Dilan Polat, Adli Tıp Kurumu’na sevk ediliyor! Tahliye olacak mı?

Dilan Polat'ın cezaevinde kesici aletle kendini yaraladığı iddialarının ardından avukatı, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Polat'ın sağlık durumunun değerlendirilmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verildi. Savcılık, Polat'ın cezaevinde tutuklu olarak kalmasının sağlık durumu açısından risk oluşturup oluşturmadığına dair rapor talep etti.

MAGAZİN 06.05.2024, 13:58 Melina Ay
Dilan Polat, Adli Tıp Kurumu’na sevk ediliyor! Tahliye olacak mı?

Yaklaşık 6 aydır 'Suç örgütü kurma ve üye olma', 'mal varlığı değerlerini aklama' ve 'yasadışı bahis' suçlarından tutuklu olan Dilan Polat, kendini kesici aletle yaraladığı iddiasının ardından avukatı tahliye talebinde bulundu. Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olan Polat'ın avukatı, müvekkilinin sağlık sorunları yaşadığını ve kendisini kesici aletle yaraladığını belirterek, sağlık durumunun cezaevinde kalması için uygun olmadığını vurguladı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, avukatın iddialarının uzmanlarca değerlendirilmesini öngördü.

Alınacak karar rapora göre değerlendirilecek

Savcılık, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na yazı yazarak Dilan Polat'ın en yakın Adli Tıp Kurumu birimine sevk edilmesine karar verdi. Öte yandan savcılık Polat'ın cezaevinde tutuklu olarak kalmasının sağlık durumu açısından risk oluşturup oluşturmadığına bakılması gerektiğini beyan etti. tıbbi açıdan cezaevi şartlarında kalmasında herhangi bir sakınca olup olmadığı konularında rapor alınmasını istedi. Bu kararın ardından Dilan Polat'ın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilip uzmanlarca gerekli konularda rapor alınacak ve talep karara bağlanacak.

Yorumlar (0)