İsrail Savaş Kabinesi üyesi Gantz, Netanyahu'ya süre verdi

Hamas'ın yok edilmesinin ardından bölgeyi kimin yöneteceği konusunun, çözülmesi gereken bir sorun olduğunu belirten Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, Başbakan Netanyahu'ya süre verdi. 6 maddelik bir planın yapılması talebinde bulunan Gantz, sert açıklamalarda bulundu.

DÜNYA 19.05.2024, 01:29 Hakan Öksüz
İsrail Savaş Kabinesi üyesi Gantz, Netanyahu'ya süre verdi

İsrail'in Hamas ile giriştiği savaşın uzaması nedeniyle Tel Aviv yönetiminde sinirler gerildi. Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, savaş sonrası için Başbakan Binyamin Netanyahu'dan plan talep etti. Hamas'ın yok edilmesinin ardından bölgeyi kimin yöneteceği konusunun önemli olduğunu vurgulayan Gantz, "Uzlaşıya varmalı ve bunu uygulamalıyız." dedi.

"8 Haziran'a kadar plan oluşturulmazsa..."

8 Haziran'a kadar Savaş Kabinesi tarafından 6 maddeden oluşan bir planın oluşturulması gerektiğine işaret eden Benny Gantz, "Bu beklentimizin karşılanmaması halinde Ulusal Birlik Partisi, genişletilmiş acil durum hükümetinden çekilecek." ifadelerini kullanarak Netanyahu'ya gözdağı verdi.

"Ülkeyi kayalıklara sürüklemeye başladılar"

Basın toplantısında sert mesajlar veren Gantz, "İsrail gemisini kaptan köşkünü ele geçiren azınlık bir grup, ülkeyi kayalıklara sürüklemeye başladı. Kişisel hırslar, ülkenin güvenliğinin en kutsal noktalarına bile nüfuz etti." dedi.

Yorumlar (0)