Güvenlik Kabinesi karıştı! İsrailli Bakan’a yumruklu saldırı

İsrail'in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot'un Gazze'ye yönelik saldırılar konusunda tartıştığı ve Eisenkot'un Ben-Gvir'e "asker kaçağı" diyerek yumruk attığı iddia edildi.

DÜNYA 18.05.2024, 00:30 Buse Önder
Güvenlik Kabinesi karıştı! İsrailli Bakan’a yumruklu saldırı

İsrail'in Walla haber sitesine göre, dün gerçekleştirilen Güvenlik Kabinesi toplantısında, Gazze'ye yönelik saldırılar yoğun tartışmalara yol açtı. Toplantıda General Eisenkot, hükümeti "stratejik karar almamakla" suçlayarak gerekli adımların atılmasını önerdi.

Ancak Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Eisenkot'un sözünü keserek, "Sizi yeterince dinledik General" dedi.

Eisenkot ise Ben-Gvir'e "Sözlerimi kesmeyi bırak" diyerek tepki gösterdi ve "Terliklerini çıkar" ifadesiyle Tevrat'tan alıntı yaparak Ben-Gvir'e sınırlarını aşmaması uyarısında bulundu.

Toplantı sırasında Eisenkot'un Ben-Gvir'e "asker kaçağı" diyerek yumruk savurduğu da rapor edildi.

Gallant ve Netanyahu arasında Gazze yönetimi üzerine anlaşmazlık

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 15 Mayıs'ta düzenlediği basın toplantısında, uzun süredir Gazze'de Hamas'a alternatif bir yönetim bulunması gerektiğini savunduklarını ancak bu konuda herhangi bir karşılık alamadıklarını ifade etmişti.

Gallant, "Ordunun planı tartışmaya açılmadı, daha da kötüsü yerine hiçbir alternatif getirilmedi. Gazze'de askeri-sivil bir rejim, İsrail için kötü ve tehlikeli bir seçenektir" demişti.

Ayrıca, askeri bir yönetimi kabul etmeyeceğini belirten Gallant, Başbakan Netanyahu'ya konuya ilişkin bir karar vermesi ve Hamas'a alternatif bir yönetimi teşvik etmesi çağrısında bulunmuştu.

X hesabından paylaşım yapmıştı

Netanyahu ise sosyal medya platformu X üzerinden paylaştığı videoda Gallant'ın eleştirilerine cevap vermişti.

Netanyahu, "Hamas var olduğu sürece başka hiçbir aktör Gazze'yi yönetemeyecek, kesinlikle Filistin yönetimi değil" diyerek Hamas yenilene kadar "ertesi gün" tartışmalarının anlamsız olduğunu savunmuştu.

Netanyahu ayrıca, "Hamas'ın Gazze'yi askeri olarak yönetmediği netleşene kadar hiçbir aktör kendi güvenliği endişesiyle Gazze'nin sivil yönetimini tek başına kabul etmeye hazır olmayacak" iddiasında bulunmuştu.

Yorumlar (0)