Trol mafyası raporu, Erdoğan'a sunuldu! Yeni yasa yolda

Sosyal medya üzerinden kişilere ya da kurumlara yönelik itibar suikastı yaptığı belirlenen trol hesaplar yakın takibe alındı. Edinilen bilgilere göre AK Parti'den bazı isimlerin hazırladığı "trol mafyası raporu", Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu. Raporda trol ordularının hangi sisteme göre hareket ettikleri anlatıldı. İddialara göre trollerle mücadele için yeni mekanizma kurulacak. Bu talimatın bizzat Erdoğan tarafından verildiği ileri sürüldü.

GÜNDEM 14.05.2024, 12:17 15.05.2024, 18:17 Hakan Öksüz
Trol mafyası raporu, Erdoğan'a sunuldu! Yeni yasa yolda

AK Parti, sosyal medyadaki trol ordularına savaş açtı. AK Partili kurmaylar tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan kapsamlı "trol mafyası" raporunda dikkat çekici ayrıntılara yer verildi. Trollerin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hükümete yönelik yaptıkları itibar suikastında hangi metotları kullandıkları anlatıldı.

"Parayı kim verirse onun istediklerini söylüyorlar"

Raporda yer alan bir başlıkta, trol mafyasının nasıl kurulduğu açıklandı. Raporda yer alan bilgilere göre savunmak istenilen fikri göre bir grup insan belirleniyor, bunlar paralı trol haline getiriliyor. Kendi cesaretlerini kazanan troller, mafyavari bir yapıya göre hareket ediyor. Parayı kim verirse onun istediklerini söyleyerek karşı tarafa saldırıyorlar. Mafyalaşan trol ekibinin izinin sürülebildiği, sosyal medyada hiçbir şeyin tam olarak kaybolmadığı belirtildi.

Rapordan: "Trollere yüz binlerce lira para harcanıyor"

Sosyal medyadaki trollerin hangisinin gerçek hesap, hangisinin bot hesap olduğunun anlaşıldığını bildiren rapora göre hesapları yöneten kişileri bulmak da mümkün. Rapora göre trollere yüz binlerce lira para harcanıyor. AK Parti kimliğine saldıran kişileri, özellikle belli isimleri seçtikleri vurgulandı.

Trollerle mücadele için yeni mekanizma kurulacak

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, trol ordularına yönelik bir yasal düzenlemenin hazırlanması için kurmaylarına talimat verdi. Sosyal medyada denetimin sıkılaştırılacağı, trollerle hukuki mücadele için yeni bir mekanizmanın geliştirileceği kaydedildi. 

Cezai yaptırım yolda

Kişileri itibarsızlaştırma niyetinin tespit edilmesi durumunda cezai yaptırım uygulanacak. Bu kapsamda "sosyal medya hesaplarının TC kimlik numaraları ile açılması" önerisinin de gündeme alındığı belirtildi.

Yorumlar (0)