O görüntüler başını yakmış: Şarkıcı Kalben'e yapılan baskın şantaj ihbarı çıktı

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şarkıcı Kalben’e yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturmasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Ünlü şarkıcının yurt dışında kokain kullanırken gizlice çekilmiş görüntülerin üzerinden önce şantaj yapıldığı sonra ihbar edildiği öğrenildi.

MAGAZİN 17.05.2024, 14:04 18.05.2024, 14:30 Şeyda Gül
O görüntüler başını yakmış: Şarkıcı Kalben'e yapılan baskın şantaj ihbarı çıktı

İstanbul Cihangir'de düzenlenen uyuşturucu operasyonu kapsamında "uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya ihraç etme" suçundan gözaltına alınanlar arasında Kalben Sağdıç da yer aldı. Ünlü şarkıcının evinde yapılan aramalarda ise üç parça halinde daralı ağırlığı 15 gram gelen "skunk" türü uyuşturucu madde ele geçirildi. Bunun yanı sıra aramalarda 2 bin Euro, 730 dolar ve bin 500 TL’ye el konuldu.

Uyuşturucuyu satmadığını kendi kullandığını belirtti

Türk Ceza Kanunu’nun 188’inci maddesinden gözaltına alınan Kalben, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'nde verdiği ifadenin ardından adliyeye sevk edildi. İ0lk ifadesinde ele geçirilen uyuşturucuyu satmadığını ifade eden Kalben, kendisinin kullandığını iddia etti.

Serbest bırakıldı

Savcılıktaki işlemlerinin ardından yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şarkıcı Kalben, hakimlikçe adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Kalben’den ilk açıklama geldi

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Kalben, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yayımladı. “Canlarım, müzik, edebiyat ve dostluk yoluyla tanıştıklarım.. Sokaklarda, konserlerde, festivallerde ve imza günlerinde buluştuklarım. Kah güzel kah acı günlerimizi paylaştıklarım.. Umudundan, sevgisinden, dayanışmasından değer aldıklarım. Destek aldıklarım” diyen Kalben, kimsenin sağlığı ile ilgili endişe duymasını istemediğini belirtti. Kıymetli kamuoyunu bu şekilde oyaladığı için üzgün olduğunu kaydeden Kalben, “Ben ailemin, sevdiklerimin, yakınlarımın yanındayım. İyiyim, daha da iyi olacağım. Hep daha da iyi olmak için çabalıyorum ve çabalayacağım. Sizi sevgiyle kucaklıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Kalben’e yapılan baskın şantaj ihbarı çıktı

Kalben’e yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturmasında yeni ayrıntılar ortaya çıkarken Günaydın'ın aktardığı haberde, soruşturmanın Kalben'in yurt dışında kokain kullanırken gizlice çekilmiş bir videosunun İstanbul emniyetine gönderilerek ihbar edilmesiyle başladığı bilgisine yer verildi. Söz konusu ihbarın ardından Kalben'in uyuşturucu madde satışı yaptığı iddia edilmesinin ardından emniyetin düğmeye bastığı ifade edildi.

Uyuşturucu sattığı iddia edildi

Şarkıcının magazin dünyasında tanınan birçok kişiye uyuşturucu madde sağladığı iddia edilen ihbarcı, emniyete gönderdiği dilekçede, “Şarkıcı Kalben Sağdıç uyuşturucu kullanıyor ve çevresine para karşılığı dağıtım yapıyor” ifadelerine yer verdi.

İhbarcının yurtdışından ülkeye giriş yaptığı sırada enstrümanların içerisinde ülkeye uyuşturucu madde soktuğu iddiasında bulunuldu.

Arkadaşı gizlice çekmiş

İhbarcının iddialarını yalanlayan Kalben, kimseye uyuşturucu madde temin etmediğini söyledi. Söz konusu videonun İtalya gezisi sırasında bir arkadaşı tarafından gizlice çekildiğini kaydeden Kalben, yakın zamanlarda video karşılığında kendisinden para istediğini anlattı. Para vermeyince şantajcının videoyu emniyetle paylaşıp şantajın boyutunu artırdığını söyleyen Kalben, içici olduğunu vurguladı.

Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma devam ediyor.

Yorumlar (0)