Hakkı Saral'ın suç çetesi çökertildi, 24 kişi yakalandı

Cezaevinde bulunan Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı organize suç örgütü, Bursa merkezli 7 ilde yapılan “Mahzen-32” operasyonlarında çökertildi. 24 şüpheli gözaltına alındı.

GÜNDEM 26.04.2024, 09:24 27.04.2024, 09:22 Hakan Öksüz
Hakkı Saral'ın suç çetesi çökertildi, 24 kişi yakalandı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların ardından 7 ilde düğmeye basıldı. Bursa, Ankara, İstanbul, Trabzon, Diyarbakır ve Yalova'da "Mahzen-32 operasyonları gerçekleştirildi.

Silah zoruyla para tahsilatı yapıyorlardı

Bursa'da vadeli araç alım satımı faaliyetleri yürüten çetenin, vatandaşlardan silah zoruyla para tahsilatı yaptığı kaydedildi. Para vermeyi kabul etmeyen kişilerin tehdit edilmesi için şehir dışından tetikçi getirtildiği, iş yerlerine yönelik silahlı saldırıların yapıldığı bildirildi. 

Sözde mahkemeler kurmuşlar

Farklı illerden vadeli araç alımı için gelen kişilerin adresini tespit eden çete üyelerinin, bu kişileri kaçırarak darbettikleri belirlendi. Araç alım satımı yapan kişiler arasındaki alacak verecek meselelerine müdahil olan çete üyelerinin, sözde mahkemeler kurarak anlaşmazlıkları çözdüğü kaydedildi.

El koydukları araçları, çete liderine hediye ediyorlardı

Çetenin faaliyetleri bunlarla sınırlı da değildi. Silahla tehdit ettikleri kişilerin araçlarına ve iş yerlerine el koyan örgüt üyelerinin, bu varlıkları üzerlerine geçirdikleri aktarıldı. Tehdit zoru ile alınan araçların, hediye aldı altında çete lideri Hakkı Saral'a verildiği kaydedildi.

24 çete üyesi yakalandı

Güvenlik güçlerine yönelik de silahlı saldırıda bulundukları belirlenen organize suç örgütü, yapılan operasyon sonucunda çökertildi. Çete üyesi 24 kişi kıskıvrak ele geçirildi. Aramalarda çok sayıda tabanca, çek, senet ve nakit para bulundu.

Yorumlar (0)