Savaşın soğuk rüzgarından kaçan çocuklardan dünyaya sıcak mesaj

Rus askerleri Ukraynalı sivilleri ölümün soğuk yüzüyle karşı karşıya getirmeye devam ederken savaş halinden en çok yara alanlar arasında çocuklar bulunuyor. Geleceklerinin yok edilişini korkulu ve yaşlı gözlerle izleyen çocuklar, büyük koruma tedbirleri altında anneleriyle birlikte sınırları aşıyor. Araç bulabilirlerse araçla ve çoğu zaman da araç bulamadıkları için yaya olarak sınıra ulaşan çocukların korkusu, diğer ülkeye geçince diniyor. Savaşın 6’ncı gününde güvenli bölgeye ulaşmayı başaran çocuklardan bugün tüm dünyaya mesaj vardı. Çocuklar, “İyiyim!” demek için kamera karşısına geçti.

DÜNYA 01.03.2022, 14:41
Savaşın soğuk rüzgarından kaçan çocuklardan dünyaya sıcak mesaj

Putin’in tek imzası ile Ukrayna’ya doğu sınırından giren ordu, Kiev’e doğru ilerliyor. Savaşın 6’ncı gününde çoğunluğu kadın ve çocuk olan Ukrayna vatandaşları ile ülkede yer alan yabancı uyruklu binlerce kişi, sınırlara akın ediyor. Savaşın soğuk yüzü, Ukraynalı çocukları doğdukları topraklardan ve ailesindeki erkeklerden ayırıyor. Kardeşleri ve anneleriyle birlikte Ukrayna sınırlarını aşan çocuklar, kendilerini Polonya’da buluyor. 



Polonya sınırında kamera karşısına geçtiler

Sınıra kadar korkulu gözlerle çevresini izleyen çocukların Polonya’ya geçtiklerinde rahatladığı görülüyor. 6 günde 281 bin kişinin sığınmacı statüsüyle Polonya’ya geçtiği bilinirken bugün o çocuklardan birkaçı kamera karşısına geçti. Tüm dünyaya “Biz iyiyiz.” mesajı veren çocukların gözlerindeki ışıltı ise duygu yüklü anlar yaşattı.







Yorumlar (0)