Cezaevinde 37 kiloya düşen Nihal Candan için tahliye kararı

Dolandırıcılık suçundan kasım ayında cezaevine konulan Bahar ve Nihal Candan adlı fenomen kardeşlerin son hali merak ediliyordu. Anoreksiya hastalığı nedeniyle 37 kiloya düşen Nihal Candan için tahliye kararı çıktı. Candan'ın tutuksuz yargılanacağı bildirildi.

MAGAZİN 26.04.2024, 15:44 27.04.2024, 14:36 Hakan Öksüz
Cezaevinde 37 kiloya düşen Nihal Candan için tahliye kararı

Televizyon programlarındaki ilginç halleriyle tanınan Bahar ve Nihal Candan kardeşler, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla da zaman zaman gündeme geliyordu. Dilan Polat'a yönelik operasyonun ardından yakın merceğe alınan fenomenlerden olan Candan kardeşlerin, "sazan sarmalı" yöntemiyle vatandaşları dolandıran suç örgütü ile beraber hareket ettikleri belirlenmişti.

Candan kardeşler, Kasım 2023'te tutuklandı

Hayali "Veysel amir" oyunu üzerinden piyasa değerinden düşük fiyatta araç satmayı vadeden kardeşlerin, çeşitli bahaneler öne sürerek ücreti ve araçları teslim etmediği öne sürülmüştü. 13 mağdurun bu yöntemle 10 milyon lira civarında dolandırıldığının tespit edilmesi üzerine harekete geçen polis ekipleri, Candan kardeşleri 16 Kasım 2023 tarihinde tutukladı.

37 kiloya düştü, tahliye edildi

Edinilen bilgilere göre Marmara  Cezaevi’nde tutulan Nihal Candan, yaşadığı çeşitli sağlık problemlerinden dolayı tahliye edildi. Anoreksiya hastalığı sebebiyle kilo kaybettiği belirtilen Nihal Candan'ın 37 kiloya kadar düştüğü, tedavisinin cezaevinde devam edemeyeceği vurgulandı.

Protesto için açlık grevi yapmış

Tutukluluğunu protesto etmek için cezaevinde açlık grevi yapmaya başlayan Nihal Candan'ın, anoreksiya hastalığına yakalandığı kaydedildi. Psikolojisi bozulan Nihal Candan'ın bugün saat 17.00'de cezaevinden çıkartılması bekleniyor. Candan'ın tutuksuz yargılanacağı bildirildi. 

Yorumlar (0)