Beyoğlu'ndaki bombalı saldırı davasından karar çıktı!

Beyoğlu'nda Kasım 2022'de gerçekleştirilen terör eyleminde 6 kişi yaşamını yitirmişti. Davanın karar duruşması bugün görüldü. Bombayı yerleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir ile diğer sanıklara verilen cezalar belli oldu.

GÜNDEM 26.04.2024, 16:00 26.04.2024, 16:31 Hakan Öksüz
Beyoğlu'ndaki bombalı saldırı davasından karar çıktı!

İstanbul Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022'de gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetmiş, 99 kişi yaralanmıştı.

Saldırı ile ilgili yürütülen davanın karar duruşması bugün İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Bombayı yerleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir'a 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 794 yıl hapis cezası verildi.

Ahlam Albashir'in da aralarında yer aldığı 5 tutuklu sanık, duruşma salonunda hazır bulundu. Bazı sanıklar, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Ahlam Albashir: "Her türlü cezayı kabul ediyorum"

Duruşmada söz verilen Ahlam Albashir, "Yaşanan patlama nedeniyle hayatını kaybedenlerden dolayı bana vereceğiniz her türlü cezayı kabul ediyorum. Savunma yapmayacağım. Ammar'ın bir şeyden haberi yok, telefonu kırdığında Ahmet de bir şey bilmiyordu. Bayan olduğum için atölyede kalmamı istemediler, onlara misafir oldum. Olayla hiçbir alakaları yok." dedi.

PKK'lı terörist Bilal Hassan ile Türkiye'ye girmiş

Suçsuz olduklarını ileri süren bazı sanıklar, tahliyelerini istedi. Bazı sanıklar ise bombalı saldırıyı yapanlara lanet okudu. 

Ahlam Albashir'e 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

Ahlam Albashir'e 7 kez ağırlaştırılmış müebbetin yanı sıra bin 794 yıl hapis cezası verildi. Ferhat Habeş ile Fatma Berkel'e ayrı ayrı bin 35 yıl hapis cezası verildi. Hatice El Kurdi, Salih Carkes, Hadir Carkes ve Bakar Carkes ise "suçluyu kayırma" suçundan dolayı 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diğer cezalar

"Göçmen kaçakçılığı" suçundan yargılanan Tareq Alkhatib, Süleyman Güder, Mahmud El Yusuf, Mahmud El Abid ve Hüseyin Güneş'e ayrı ayrı 6 yıl, Hazni Gölge'ye ise 9 yıl hapis cezası verildi. 

"Suç delillerini yok etme", "suçluyu kayırma" ve "göçmen kaçakçılığı" suçlarından Ahmet Carkes ve Ammar Jarkas'a ayrı ayrı 17 yıl hapis cezası verildi. Bilal Elhacmaos'un da aralarında yer aldığı 10 sanığın dosyası ayrıldı.

Sanık Fatma Berkel feryat etti

Hüseyin Güneş, Hasan Ali, Ahmad Haj Hasan ve Alhaj Mwas'ın tahliyelerine hükmedildi. Tutukluluk halinin devamına karar verilen sanık Fatma Berkel, "50 yıl içeride yatacağım, bunun için mi? Ne yapmışım ben?" diyerek feryat etti.

Yorumlar (0)