Beyoğlu'ndaki bombalı saldırı davasında yargılanan 3 sanık tahliye edildi!

İstanbul Beyoğlu'nda 13 Kasım 2022'de yapılan bombalı terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetmiş, 99 kişi yaralanmıştı. Bombayı yerleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır'ın aralarında yer aldığı 36 sanıklı davanın duruşması görüldü. Tutuklu sanıklar, duruşmadaki savunmalarında Ahlam Albashır'ı suçladı. Davada yargılanan 3 sanık, adli kontrol koşuluyla tahliye edildi.

GÜNDEM 22.01.2024, 14:52 22.01.2024, 17:59 Hakan Öksüz
Beyoğlu'ndaki bombalı saldırı davasında yargılanan 3 sanık tahliye edildi!

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022'de gerçekleştirilen bombalı terör saldırısı nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetmişti. 99 kişinin yaralanmasına neden olan terör eylemine dair kamera görüntülerine ulaşılmış, Suriye uyruklu 1999 doğumlu Ahlam Albashır'ın bombayı yerleştirdiği tespit edilmişti.

Ahlam Albashır tutuklanmıştı

Saldırıdan bir gün sonra düzenlenen operasyonda Ahlam Albashır, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'ndeki evde yakalanmıştı. Eylem talimatını terör örgütü PKK/YPG'den aldığını itiraf eden Ahlam Albashır'ın ifadesi doğrultusunda pek çok kişi tutuklanmıştı. 

Bombayı yerleştiren Ahlam Albashır

Beyoğlu'nda meydana gelen terör saldırısıyla ilgili 36 sanığın yargılandığı davanın duruşması, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Albashır'ın da aralarında bulunduğu 8 tutuklu sanık yer aldı. Tutuklu 6 sanık, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Kurumlardan belge talep edildi

Yargılanan sanıkların terör örgütü ile bağlantılarının bulunup bulunmadığının tespiti için MİT Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi ilgili kurumlara yazı yazılması istendi. Sanıkların terör örgütü ile irtibatını kanıtlayan belgeler varsa, bunların Cumhuriyet Savcısı'na yollanması talebinde bulunuldu.

Tutuklu sanık Ferhat Habeş: "Ölenler Ahlam'ın sorumluluğunda"

Tutuklu sanık Ahlam Albashır, herhangi bir açıklamada bulunmak istemediğini bildirdi. Duruşmada söz verilen tutuklu sanık Ferhat Habeş, "PKK ile de herhangi başka bir örgütle de bağlantım yok. Avrupa'ya gideceklerini belirterek birkaç gün benim yanımda kaldı. 6 kişinin ölmesinin suçlusu Ahlam'dır." dedi.

Hüseyin Güneş: "Alınlarında terörist oldukları yazmıyor ki"

Bir başka tutuklu sanık olan Hüseyin Güneş, "Alçağın biri gelmiş, eylem yapmış. Allah onların belasını versin. Alınlarında terörist oldukları yazmıyor ki. Hiçbirini tanımıyorum." şeklinde savunma yaptı. 

Mahmud El Yusuf: "Patlama olmadan 3 ay önce gelmiş Türkiye'ye"

Mahmud El Yusuf adlı tutuklu sanık ise, "Allah'tan korksaydı bu işi yapmazdı. Demek ki Allah korkusu yokmuş. 11 senedir Türkiye'deyim. PKK'yı da başka örgütleri de bilmem. Hiçbir örgütle iletişim kurmadım şimdiye kadar. Patlama olmadan 3 ay önce gelmiş Türkiye'ye (Ahlam Albashır). Benim ne alakam var bu olayla?" ifadelerini kullandı.

3 sanık tahliye edildi

Hasan Aburas, Muhap Ammari ve Bakar Carkes adlı sanıkların tahliyesine hükmedildi. Bu sanıklara adli kontrol tedbiri ile yurt dışına çıkış yasağı uygulandı. Ahlam Albashır'ın tutuklu kalmaya devam edeceği vurgulandı. Duruşma 12 Şubat'a ertelendi.

Ahlam Albashır ve diğer şüpheliler hakkında istenen cezalar

Albashır hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede toplamda 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 3 bin 9 yıla kadar hapis cezası istendi. Firari sanık Cemil Bayık'ın da aralarında yer aldığı şüpheliler hakkında da 3 bin 9 yıla kadar hapis cezası talebinde bulunuldu.

Yorumlar (0)