Önce Antalya sonra Muğla! Sahiller mezarlığa döndü: 9 sır ceset

Antalya ve Muğla sahillerinde son günlerde art arda bulunan cesetler, bölgeyi sarsarken, yetkililer olayın kökenine dair soruşturmalarını sürdürüyor.

YAŞAM 21.01.2024, 15:12 22.01.2024, 17:42 Buse Önder
Önce Antalya sonra Muğla! Sahiller mezarlığa döndü: 9 sır ceset

Antalya'nın Serik ilçesinde bulunan bir otelin sahilinde son 6 günde bulunan ceset sayısı 8'e yükselirken Kadriye Mahallesi’nde bir otelin sahilinde, sabah saatlerinde 2 ceset bulunması üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edilmişti. Yapılan incelemede, sahilde 500 metre aralıklı olarak cinsiyeti ve kimliği belirsiz iki ceset tespit edilmiş, cesetler, savcı incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

Ne olmuştu?

Bu olaylar, çarşamba günü Antalya'nın Alanya ve Manavgat sahillerinde bulunan 1 çocuk ve 1 yetişkin cesedi ile başlamıştı. Ardından önceki gün Manavgat'ta 2 ceset ve Serik'te 1 ceset daha bulundu. Dün ise Aksu sahilinde bir ceset daha tespit edildi. Bölgede son günlerde karaya vuran cesetlerin, bir kaçak göçmen teknesinin batmasından kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor.

Bir teknenin kaybolduğu bildirilmişti

Antalya Valiliği, son 5 günde sahillere vuran cesetlerle ilgili yazılı bir açıklama yaparak, 6 cansız bedenden birinin kaybolan bir kişiye ait olduğunu belirtmiş, diğer 5 cesetle ilgili ise ayakkabı ve kıyafetlerin Suriye menşeli olduğu tespit edilmişti.

Lübnan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, 11 Aralık 2023 tarihinde Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan bir teknenin Kıbrıs’a doğru hareket ettiği, saatler sonra tekneyle bağlantının kesildiği ve müteakiben teknenin kaybolduğu bildirilmişti.

Meteorolojik kayıtlar, hâkim rüzgarın Güney ve dalganın Güney Doğu yönünden geldiğini gösteriyor. Bu nedenle, muhtemel teknenin batması sonucunda cesetlerin akıntı, rüzgar ve dalga etkisiyle Antalya kıyılarına sürüklendiği değerlendiriliyor.

Muğla’da da benzer olaylar yaşandı

Öte yandan, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde de bir kadın cesedinin sahile vurduğu bildirildi. Uzuvları eksik olan cesedin, Ekincik Koyu sahilinde bulunduğu belirtildi. Sahil Güvenlik ekipleri olay yerine sevk edilirken, kadının düzensiz göçmen olabileceği değerlendiriliyor. Soruşturma ise devam ediyor.

Sahillerde peş peşe bulunan cesetler, bölgedeki yetkililerin ve halkın endişelerini artırırken, olayın tam boyutu ve nedenleri üzerindeki soru işaretleri devam ediyor.

Yorumlar (0)