Antalya tedirgin: Sahilde 5 günde 6 ceset bulundu

Antalya sahillerinde son beş günde bulunan ceset sayısının altıya yükselmesiyle birlikte ekipler ise belli ihtimalleri değerlendirmeye başladı.

YAŞAM 21.01.2024, 14:09 22.01.2024, 17:27 Buse Önder
Antalya tedirgin: Sahilde 5 günde 6 ceset bulundu

Aksu ilçesinde bulunan 5 yıldızlı bir otelin sahilinde erkek cesedi ile birlikte Antalya’da son beş günde 6 ceset bulundu. Bu durum çevre sakinlerini tedirgin ederken, ekipler de ihtimalleri değerlendirmeye başladı.

Otel çalışanları tarafından bulundu

Otel çalışanları tarafından fark edilen ceset, sahil güvenlik, polis ve sağlık ekiplerinin müdahalesi sonucu incelendi. Yapılan inceleme sonrasında cesetin bir erkeğe ait olduğu tespit edildi ve Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Aile DNA örneği için geldi

Bu olayın yanı sıra geçen çarşamba günü Alanya ve Manavgat sahillerinde bir çocuk ve bir yetişkin cesedinin bulunmasının ardından, dün Manavgat'ta iki, Serik'te bir ceset daha bulunmuştu.

Kadriye Mahallesi'nde bulunan kadın cesedinin, 18 yaşındaki Merve Şevval Elmas'a ait olma ihtimali üzerine, İstanbul'da yaşayan ailesi DNA örneği vermek üzere Antalya'ya geldi.

Akdeniz Üniversitesi’nde okuyordu

İstanbul'da yaşayan Osman Elmas, kızı Merve Şevval Elmas'a 4 Ocak'tan beri ulaşamayınca, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Gastronomi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisinin kayıp olduğu ihbarında bulunmuştu. Antalya'ya gelen baba, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne kızının bulunması için ifade verdi.

Merve Şevval Elmas'ın, Antalya Üniversitesi içerisinde yer alan KYK yurdunda kaldığı ve izin alarak halk otobüsüne binip Barınaklar Bulvarı'nda inip, Düden Şelalesi'nin deniz ile buluştuğu noktaya tek başına geldiği tespit edilmiş, sahil Güvenlik ekipleri de denizde çalışma başlatarak geniş bir alanı taramıştı. Bulunan cesetlerden birinin ise Şevval’e ait olabileceği bildirildi.

Kıyafetleri benziyor

Osman Elmas, Adli Tıp Kurumu'nda yaptığı açıklamada, DNA testi için Antalya'ya geldiğini ve bir an önce kızını alıp gitmek istediğini belirtti. Cesedin kızına ait olup olmadığının kesin bilgisi için DNA testi sonuçlarının beklendiğini dile getirdi. Acılı baba, bulunan cesetteki kıyafetlerle kızının kıyafetlerinin benzerliğine dikkat çekerken, yaşanan bu durumun ailesini derinden etkilediğini söyledi.

Polisler o ihtimali değerlendiriyor

Son günlerde Antalya sahillerinde karaya vuran cesetlerin, bir kaçak göçmen teknesinin batmasından kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Sahil güvenlik, polis ve sağlık ekipleri bölgede geniş çaplı incelemelerde bulunarak olayın detaylarını aydınlatmaya çalışıyor.

Yorumlar (0)