Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına bir kez daha tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya "Gazze kasabı" dedi. Cumhurbaşkanı, "Modern firavunları görmek isteyen hiç uzağa gitmesin, Gazze'yi bombalayanlara baksın." ifadesini kullandı.

GÜNDEM 26.04.2024, 16:03 26.04.2024, 17:01 Hanife
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır

Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada hem İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu hem de batılı ülkelere sert ifadelerle elştiri yöneltip çağrıda bulundu.

"Haçlı seferleriyle yakılıp yıkılan Kudüs'ü tekrar ayağa kaldıran ecdadın torunları olarak Filistin'de yaşananları takip ediyoruz.” Sözleriyle cümlesine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgalci İsrail’in Kudüs'ün kadim kimliğini ‘adım adım’ yok ettiğini belirterek “Haçlı zihniyeti tekrar hortladı” dedi.

"Netanyahu 'Gazze Kasabı'dır"

Hiçbir gücün Türkiye’nin kalbinden Kudüs sevgisini sökemeyeceğini ve Türkiye olarak Kudüs'e sahip çıkmayı bir görev bildiklerini belirten Erdoğan, “Günümüzün Hitleri, Nazileri Gazze'de 15 bin çocuğu, 35 bin insanı katletti. Netanyahu, adını tarihe "Gazze Kasabı" olarak utançla yazdırmıştır.

Filistinli kahramanlara bir kez daha saygılarımı gönderiyorum. 7 Ekim'den bu yana yaşananları anlatmaya artık kelimeler yetersiz kalıyor. Modern dönem firavunlarını görmek isteyenler Filistinlileri katledenleri baksın.” ifadelerini kullandı.

‘İsrail’in Tehditleri Bizi Susturamaz’

İsrail yönetiminin Türkiye’yi susturamayacağının altını çizen Erdoğan, “ Buradan onlara şu hakikati tekrar hatırlatmak istiyorum. Ne yapsanız nafile Tayyip Erdoğan'ın kalbine zincir vuramazsınız. Sizin tehditlerinize ve baskılarınıza asla boyun eğmeyiz.” dedi

“Biz şartlara göre, esen rüzgara göre tavrını belirleyen tatlı su siyasetçilerinden değiliz. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık.” diyen Erdoğan, Filistinli direnişçilere, birileri rahatsız olsa bile terörist yaftası vurulamayacağını belirterek, “Biz, işgalcilere karşı vatanlarını savunan Hamaslı kardeşlerimizi Filistin'in Kuvayımilliyesi olarak görmeye devam edeceğiz. Duam şu; 'Ya Rabb, Kahhar ismi şerifinle tecelli ederek başta Netanyahu olmak üzere bu siyonistleri kahru perişan eyle.

Çocuğunun doğum gününü Gazzeli sabileri öldürerek kutlayan bir zihniyetin insanlıkla, en temel insani değerlerle bağı kalmamış demektir.” ifadelerine yer verdi.

"Büyük İftiraya Maruz Kaldık"

Hem ana muhalefete hem de Yeniden Refah Paritisi (YRP) lideri Fatih Erbakan’ın açıklamalarına gönderme yapan Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük iftiralara maruz kaldık. Birileri Filistin'e verdiğimiz desteği gölgelemeye çalıştı. Gazze'ye yardımlarda ilk sırada Türkiye yer alıyor.” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin 7 Ekim'den bu yana 13 uçak ve 9 gemiyle gönderdiği insani yardımların toplamının 50 bin tona yaklaştığını hatırlatarak, ticari açıdan da 54 ürün grubunda İsrail'e ihracat kısıtlaması uygulayan tek ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.

Erdoğan, “Kürecik'teki radar merkezinin ülkemizin ve ittifakımızın güvenliği dışında hiçbir devletle herhangi bir ilişkisi, bağı, irtibatı yoktur ve olamaz.” dedi.

Batı'ya Gazze Tepkisi

Amerikan yönetiminin İsrail'e verdiği koşulsuz desteğin Ortadoğu’daki sorunların daha da büyümesine vesile olduğunun altını çizen Erdoğan, “Amerika'nın Filistin vetosunun dünya beşten büyüktür tezimizin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha göstermiştir." dedi.

“Batı'nın demokrasi, özgürlük, hukuk, ifade, düşünce, basın hürriyeti gibi değerleri işin ucu İsrail'e dokununca unutuldu, hemen rafa kaldırıldı.” diyen Erdoğan, Gazze'de 35 bin insanın acımasızca katledilmişken, Amerikan Senatosunun İsrail'e 25 milyar dolarlık askeri yardım paketi onaylamasının bu durumun en net göstergesi olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)