Candan kardeşler tutuklandı

'Suç gelirlerini aklama' iddiası gerekçesiyle gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve 'Nihal Candan' olarak tanınan kardeşi Gülnihal Çiçek'in de aralarında olduğu üç zanlı tutuklandı.

GÜNDEM 16.11.2023, 19:53
Candan kardeşler tutuklandı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen tahkikat çerçevesinde 'suç gelirlerini aklama' iddiası gerekçesiyle yakalanan Gülnihal Çiçek ve kardeşi Alisya Bahar Candan ile Hacı İsrafil Sağlam'ın emniyetteki işlemleri sona erdi.

Zanlılar, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nden alınarak Küçükçekmece Adliyesi'ne getirildi.

Gülnihal Çiçek ve Alisya Bahar Candan'a, emniyette yaklaşık olarak dörder saat süren ifadelerinde 20'yi aşkın soru yöneltildiği ve iki kardeşin da suçlamaları reddettiği belirtildi.

İfadesi esnasında, sosyal medyadan gerçekleştirdiği paylaşımda hesabına 12 milyon TL geldiği yönündeki açıklamaları anımsatılan Candan'ın, bu paylaşımı şaka maksatlı yaptığını dile getirdiği kaydedildi.

Tahkikat savcılığına çıkarılan üç zanlı, buradaki ifadelerinin akabinde tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine getirildi.

Zanlılar, hakimlikteki sorgularının akabinde üzerlerine atılı suçlardan tutuklanarak cezaevine nakledildi.

Zanlılardan Gülnihal Çiçek'in tutuklama kararının ardından ağladığı belirtildi.



Suç örgütü operasyonunun devamı

Gülnihal Çiçek, Alisya Bahar Candan ve Hacı İsrafil Sağlam ile ilgili çalışmanın, daha evvel bir suç örgütüne dönük yürütülen 'nitelikli dolandırıcılık' ile ilgili tahkikatın devamı niteliğinde olduğu öğrenildi.

Bahse konu tahkikatta, Türkiye genelinde muhtelif devlet kurumlarından ihale yoluyla ucuza otomobil aldıklarını beyan eden suç örgütü mensuplarının, ulaştıkları mağdurlara ucuz otomobil satışı yaparak güvenlerini kazandıkları ve bu yolla otomobil talepleri alarak para topladıkları tespit edilmişti.

Aynı yolla 13 mağdurdan yaklaşık olarak 10 milyon TL alan zanlıların, ihalede problem olduğu gerekçesiyle mağdurlara otomobil teslimi ve geri ödeme yapmadıkları saptanmıştı.

Bu durum üzerine 3 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan altı zanlıdan beşi tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)