Hafta sonu planı yapanlar dikkat! Gök gürültülü sağanak uyarısı geldi

Meteoroloji’den yapılan açıklamada Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılırken bazı bölgelerde toz taşınımının devam edeceği ifade edildi.

YAŞAM 19.05.2024, 09:57 Şeyda Gül
Hafta sonu planı yapanlar dikkat! Gök gürültülü sağanak uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19 Mayıs Pazar gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Ardahan hariç), Eskişehir, Konya ve Sivas, çevreleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde ise yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bekleniyor. Marmara'nın güneyi ile Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde ise toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı

Önemli bir değişiklik beklenmeyen hava sıcaklıklarının, genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.

Rüzgar

Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenen rüzgarın, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice eseceği düşünülüyor.

Toz taşınımı uyarısı

Marmara'nın güneyi ile Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı beklendiği ifade edilen açıklamada, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

Yorumlar (0)