Siyasilerden 19 Mayıs mesajları

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla siyasiler kutlama mesajı yayımladı.

SİYASET 19.05.2024, 10:39 19.05.2024, 12:22 Şeyda Gül
Siyasilerden 19 Mayıs mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Samsun'da bundan tam 105 yıl önce başlayan ve Millî Mücadele'yi zaferle taçlandıran 19 Mayıs 1919'un, güçlü Türkiye’nin inşasında ilk tuğlanın konulduğu tarih olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bu tarih, milletimizin düşman işgaline karşı ülkemizin her köşesinden yükselen istiklal ve istikbal ruhunun kıvılcımı olmuştur. Milletimizin esarete karşı direnişini ortaya koyarak topyekûn bir varoluş mücadelesini başlattığı bu sürecin devamında ya istiklal ya ölüm nidalarıyla vücut bulan varlık-yokluk mücadelesi başlamıştır” ifadelerini kullandı.

Birbirinizle kenetlenin, kardeşlik hukukunuzu geliştirin

Samsun'da yanan istiklal meşalesinin, Amasya, Erzurum, Sivas ve ardından Ankara ile tüm Anadolu'ya yayıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs ruhunun, bu milletin en büyük varlığı, en büyük sermayesi olduğunu vurguladı. Zorluklara karşı durmanın, azimle, inançla, kararlılıkla hep beraber mücadele etmenin anlamı bu ruhta gizli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizin karşı karşıya kaldığı her türlü baskıya, provokasyona rağmen hızlandırdığı kalkınma, büyüme, güçlenme mücadelesini ancak 19 Mayıs’ın ruhuna, özüne, ilkelerine, ideallerine ve hedeflerine sahip çıkarak sürdürebileceklerini ifade etti.

“Yeni Türkiye Yüzyılı’nın neferleri olan sizler böyle bir bilinç ve özgüvenle tarihinize, bugününüze sahip çıkıp birbirinizle kenetlenin, birbirinizle kardeşlik hukukunuzu geliştirin” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin ve aziz milletin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını bir kez daha saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Genel BaşkanÖzgür Özel

CHP Gençlik Kolları tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında hazırlanan videoyu sosyal medya hesabından paylaşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadeleyi başlattığı tarih olan 19 Mayıs 1919'a atıfta bulundu. Özel, “Bu ülkeye bahar 105 yıldır Samsun'dan gelir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun” değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türk milletinin bayramını en içten dileklerle kutladığını belirtti. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan istiklal meşalesinin 105'inci yılında, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin aziz kahramanlarını, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şükranla anan Kurtulmuş, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin vatan sevgisi ve milli birlik şuuruyla yetişmesi, yarınlarımız için en büyük güvence olduğunu söyledi. Bu anlamlı günde, gençlere olan güveni bir kez daha vurgulayan Kurtulmuş, “Onların azim ve kararlılığıyla Türkiye Yüzyılı hedeflerimize daha da hızlı ulaşacağımıza inanıyorum. Sevgili gençler! Bayramınız kutlu olsun” notunu düştü.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlere hitaben bir mesaj yayımlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a adım attığı tarihi günün yıl dönümünde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşadıklarını vurguladı. Bakan Tekin, 19 Mayıs'ın, "Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım" diye bağımsızlık aşkıyla yüreklerin nasıl çarptığını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde "Ya istiklal ya ölüm" diyen milletin nasıl bir diriliş manifestosu oluşturduğunu hatırlattığını belirtti. Bakan Tekin, “Bir milletin topyekun kıyama kalkışını, birlik ve beraberliğini simgeleyen o günlerde sen, ben, öteki yoktu; tek vücut olmuş biz vardık. Kurtuluş Savaşı'nın meşalesi, 'Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal' nidalarıyla alevlenmiş, gencinden yaşlısına tüm yürekleri bir araya getirerek bağımsızlık aşkını tüm topraklarımıza yaymıştır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)