Yolcuları indirip hastayı yetiştirdi

Karabük’te bir halk otobüsü şoförü, yolcusunun şeker komasına girmesi üzerine yolcuları indirdi ve direksiyonu en yakın hastaneye kırdı. Şoförün onu hastaneye yetiştirmesi araç içi güvenlik kamerasına yansıdı.

YAŞAM 18.05.2024, 16:58 20.05.2024, 18:04 Melina Ay
Yolcuları indirip hastayı yetiştirdi

Olay, Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşandı. İddiaya göre, arkadaşları ile halk otobüsüne binen Ayşegül isimli genç kız aniden rahatsızlandı. Sesleri duyan şoför, aracını yolun kenarına çekti ve şeker komasına girdiği anlaşılan genç kıza ilk müdahaleyi arkadaşları yaptı. Ardından inisiyatif alan şoför, yolcuları indirip güzergah dışına çıkarak genç kızı hastaneye götürdü. Sağlık görevlilerine teslim edilen yolcunun durumunun iyi olduğu öğrenildi. Otobüste yaşananlar araç içi güvenlik kamerasına yansıdı. Basın mensuplarına konuşan otobüs şoförü Selim Şirin, yolcunun rahatsızlandığını görünce güvenli bir şekilde aracını yolun kenarına park ettiğini söyledi. Şirin, yaptığının insanlık görevi olduğunu dile getirdi.

Bilinci yerine gelmişti

Şirin, genç kızın hava alabilmesi için otobüsteki yolcuları indirdiklerini belirterek, “Hastayı en yakın Safranbolu Devlet Hastanesine ulaştırmaya çalıştık ve başarılı olduk. Yanındaki arkadaşları, genç kızın şeker komasına girdiğini söyledi. Daha önce de benzer bir durum yaşamış. Hastanenin önüne geldiğimizde bilinci yerine gelmişti. Teşekkür ederek araçtan indiler” dedi.

Yorumlar (0)