Trump yeniden hakim karşısında

Donald Trump, "sus payı" davası için tekrar hakim karşısında geçti. Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı, hakkındaki suçlamaları reddederken, savcılar ise federal seçim yasasının ihlali olarak görüyorlar.

DÜNYA 22.04.2024, 21:25 23.04.2024, 14:05 Buse Önder
Trump yeniden hakim karşısında

Trump'ın hakkındaki suçlamaları "siyasi cadı avı" olarak nitelendirmesiyle başlayan dava süreci, mahkeme jürisinin seçimi tamamlandıktan sonra devam ediyor. Ancak Trump'ın, eski başkan olması nedeniyle cezai kovuşturmaya karşı dokunulmaz olduğu yönündeki erteleme talebi reddedilmişti.

Hapis cezası alabilir

Eğer suçlu bulunursa, 77 yaşındaki Trump dört yıla kadar hapis cezası alabilir. Kasım ayında gerçekleştirilecek seçimlere aday olan Trump, bu dava nedeniyle seçimden önce hüküm giymiş bir suçlu haline gelebilir.

ABD tarihinde ilk

Trump'ın suçlandığı konu, 2016 başkanlık seçimleri öncesinde bir kadına "sus payı" ödeyerek ve ödeme işlemini gizlemek için resmi kayıtları tahrif etmekti. Bu durum, ABD tarihinde bir ceza davasında yargılanan ilk eski ABD Başkanı olması nedeniyle dikkat çekiyor.

Donald Trump'ın bu tarihi davada hapis cezası alabileceği belirtilirken, sürecin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

Yorumlar (0)