Sivil dolandırıcılık davası: Trump 175 milyon dolar ödedi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 454 milyon dolarlık bir sivil dolandırıcılık davasıyla ilgili olarak mal varlıklarının haczedilmesini engellemek amacıyla gereken 175 milyon dolarlık teminatı ödedi.

DÜNYA 02.04.2024, 14:50 Buse Önder
Sivil dolandırıcılık davası: Trump 175 milyon dolar ödedi

New York Temyiz Mahkemesi, eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik sivil dolandırıcılık davasında mal varlıklarının haczedilmemesi için 175 milyon dolarlık teminat ödemesi gerektiğini belirtmişti. Mahkeme, Trump'a ödeme için 25 Mart tarihine kadar süre tanımıştı.

Bu ödemeyle birlikte mal varlıklarının geçici olarak korunmasını sağladı ve el konulma riskini önledi.

Temyiz başvurusu dinlenecek

Trump'ın teminat ödemesi durumunda, cezanın tamamı için tahsilat süresinin durdurulacağı ve temyize gittiği süreçte devletin eski başkanın mal varlığına el koymasının engelleneceği açıklanmıştı.

Trump'ın bu teminatı ödememesi durumunda, yargıçlar Trump'ın mal varlığına el koyma hakkının olduğunu belirtmişlerdi. Temyiz mahkemesinin üç yargıcından oluşan heyeti, Trump'ın temyiz başvurusunu dinleyecek.

Servetini şişirmekle suçlanmıştı

16 Şubat tarihinde Trump, net servetini hileli bir şekilde milyarlarca dolar şişirmekle suçlanmıştı. Bu iddiaların ortaya çıkmasıyla birlikte, Trump'ın Kasım ayındaki ABD seçimlerinde Joe Biden ile karşılaşacak olması dikkat çekmişti.

Yorumlar (0)