464 milyon dolarlık ceza, Trump'a ağır geldi: Pes etti!

Eski ABD Başkanı Donald Trump, sivil dolandırıcılık davasında çarptırıldığı 464 milyon dolarlık cezayı ödeyemiyor. Cezanın büyüklüğü nedeniyle kefil olacak bir sigorta şirketi bulunamıyor. Avukatlar, cezanın 100 milyon dolara indirilmesinde ısrarcı.

DÜNYA 19.03.2024, 09:18 20.03.2024, 11:53 Hakan Öksüz
464 milyon dolarlık ceza, Trump'a ağır geldi: Pes etti!

Sivil dolandırıcılık davasında suçlu bulunan eski ABD Başkanı Donald Trump, 464 milyon dolarlık cezaya çarptırılmıştı. Trump Organization şirketi ile personelinin banka kredileri ile ilgili daha iyi ticari koşullar elde etmek amacıyla "fazla mal varlığı bildirimi yapmaktan" suçlu bulunan Trump, mülklerine el konulmasının önüne geçmek için gereken maddi teminatı bulamadı. 

Maddi durumu yerinde olmasına rağmen...

New York Temyiz Mahkemesi'ne dilekçe veren Trump'ın avukatları, bu cezanın tamamını teminat altına almanın imkansız olduğunu bildirdi. Müvekkillerinin maddi durumunun "istikrarlı" olduğu, tazminatın büyüklüğünden dolayı kefil olacak bir sigorta şirketinin bulunamadığı kaydedildi. 

Trump, 100 milyon dolar ödemeyi teklif etti

Cezanın daha az bir kısmının teminat olarak ödenmesi talep edildi. Avukatların daha önce yaptıkları açıklamada, Trump'ın 100 milyon dolar tazminat ödeyebileceği belirtilmişti.

Trump'a göre dava "siyasi bir komplo" 

Trump Organization şirketinde yönetici olan Donald Jr. Trump ve Eric Trump'a 364 milyon dolar ceza kesildi.

Mahkeme masrafları ve faiz de eklenince ödenecek toplam miktarın 464 milyon dolar olduğu aktarıldı. Kasım ayındaki başkanlık seçimlerine hazırlanan Trump, davanın "siyasi bir komplo" olduğu görüşünü ileri sürüyor.

Yorumlar (0)