Trump'ın cezası belli oldu! Çocukları da nasibini aldı

Emlak sektöründeki pek çok kişi ile şirketi dolandırdığı öne sürülen Trump ailesi, bir süredir ABD yargı sisteminin radarındaydı. Yargıç Arthur Engoron, eski ABD Başkanı Donald Trump ve çocuklarına kesilen cezayı açıkladı.

DÜNYA 17.02.2024, 01:36 Hakan Öksüz
Trump'ın cezası belli oldu! Çocukları da nasibini aldı

Donald Trump ile ailesi ve şirketlerinin, emlak sektöründe yıllar boyunca pek çok kişiyi ve kurumu dolandırdığı gerekçesiyle dava açılmıştı. Yargıç Arthur Engoron, bir süredir tartışmalara sebep olan davaya ilişkin kararını duyurdu. 

Trump'a 354,9 milyon dolarlık ceza

Eski ABD Başkanı Donald Trump, "emlak sektöründe hileli faaliyetlerde bulunmak" suçlamasıyla 354,9 milyon dolar cezaya çarptırıldı. Trump'ın çocukları Eric Trump ile Donald Trump Jr'a 4'er milyon dolar ceza verildi. Şirkette eskiden mali işler müdürü olarak görev yapan yöneticiye ise 1 milyon dolarlık ceza kesildi.

Trump ile çocuklarına yöneticilik yasağı

Donald Trump'ın, bankalardan kredi çekmesine ve New York'ta yer alan şirketlerinde yöneticilik yapmasına 3 yıl yasak getirildi. Trump'ın çocukları için bu cezaların süresi 3 yıl olarak belirlendi.

Zorunlu olmasa da duruşmalara katılıyor

2 Ekim 2023'ten beri New York'ta süren duruşmalara katılan Donald Trump, davanın "siyasi amaçlarla" devam ettirildiğini öne sürüyor. Eski ABD Başkanı Trump, zorunlu tutulmadığı halde söz konusu davanın duruşmalarına defalarca katıldı.

Yorumlar (0)