Milano’da alkol sınırlaması: Gece satışları yasaklandı

Milano Belediyesi, şehirdeki gece hayatını düzenlemek amacıyla önemli bir adım attı. Belediye Başkanı Giuseppe Sala'nın öncülüğünde alınan kararla, gece saatlerinde cam ve teneke ambalajda içecek satışı bir ay boyunca yasaklandı. Benzer bir uygulama daha önce Venedik'te de başlatılmıştı.

DÜNYA 03.05.2024, 12:06 Buse Önder
Milano’da alkol sınırlaması: Gece satışları yasaklandı

İtalya'nın dünya çapında popüler turistik noktalarından biri olan Milano, turist yoğunluğunu kontrol altında tutmak ve şehir sakinlerinin huzurunu sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.

Duomo Meydanı, Barış Takı (Arco della Pace), Darsena, Navigli, Bicocca gibi 12 turistik bölgede gece saatlerinde içecek satışı yasaklanırken, bu yasağa küçük, orta ve büyük her türlü satış yeri ve otomatik satış makineleri de dahil edildi.

Lokantalar kısıtlamaya dahil edilmedi

Lokanta ve kafelerdeki servislere herhangi bir kısıtlama getirilmezken, dışarıya yapılacak servislerde ise karton bardak kullanılması şartı getirildi. Bu düzenlemeyle, kent sakinlerinin rahatını sağlamak ve çılgın gece hayatını kontrol altına almak hedeflendiği bildirildi.

Cam şişelerin kırılmasıyla yaşanan gürültü ve tehlikelerin önüne geçmek amacıyla alınan bu karar, kentteki yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Milano Belediyesi'nin ayrıca, 18 Mayıs'tan kasım ayına kadar mekanlara yönelik bir düzenleme üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Venedik’te turistten geçiş ücreti alınıyor

Diğer yandan, Venedik'te turist yoğunluğunu kontrol altına almak amacıyla giriş ücreti uygulaması başlatılmıştı. Bu uygulama, günübirlik ziyaretçilerden belirli günlerde giriş ücreti alınmasını öngörüyor.

Bu adım, kentin tarihi ve kültürel mirasını korumak ve turist akışını dengelemek için atılmıştı.

Yorumlar (0)