Deprem enkaz altında kalan ve belden aşağısı tutmayan kadına küçük çocukları bakıyor

6 Şubat Kahramanmaraş’ta enkaz altında kalan ve tedavisinin ardından yatağa bağımlı halde yaşamını sürdüren kadına 11 yaşındaki ikiz çocuklarının baktığı ortaya çıktı.

YAŞAM 26.04.2024, 14:50 27.04.2024, 14:36 Şeyda Gül
Deprem enkaz altında kalan ve belden aşağısı tutmayan kadına küçük çocukları bakıyor

31 yaşındaki Ayşe Çelik, 6 Şubat depremlerine Dulkadiroğlu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi’nde 5 katlı binanın 5. katında yakalandı. Depremde üzerine beton düşmesi sonucu omuriliği zarar gören Çelik, yatağa bağımlı hale geldi. Havaalanı Konteynır Kentte yaşamını sürdüren Çelik, deprem anında çocuklarını kurtarmak için yatağın altına attığını söyledi.  Kendisine yer kalmayınca da onların üzerine yattığını dile getiren Çelik, belime duvar geldiğini kaydetti. Yatağa mahkum kaldığını anlatan Çelik, “Bu zamana kadar ben onlara bakıyordum, şimdi onlar bana bakıyor. Onların omuzlarında kocaman bir yük var, anneye bakıyorlar” ifadelerini kullandı.

Şuan bana çocuklarım bakıyor

11 yaşlarındaki ikiz çocuklarının Eren ve Kerem’in kendisine baktığını anlatan anne, depremde aldığı darbeler sonucunda omuriliğinin zarar gördüğünü ifade etti. “Ameliyat oldum. 4 aya yakın Mersin’de hastanede yattım. Şuan çocuklarımla birlikte Havaalanı konteynır kentteyim” diyen Çelik, kendisi böyle olunca eşi ile ayrıldıklarını söyledi. Çelik, “Şuan bana çocuklarım bakıyor” dedi.

11 yaşındalar ve şuan omuzlarına kocaman bir yük aldılar

11 yaşındaki ikizlerinin kendisiyle ilgilendiğini aktaran anne Çelik, yemeğini, ihtiyaçlarını çocuklarının giderdiğini ve tekerlekli arabaya binerken de yardımcı olduklarını söyledi. Duş alma konusuna kadar her şeyle çocuklarının ilgilendiğini kaydeden anne Çelik,  onların omuzlarında kocaman bir yük olduğunu dile getirdi. “11 yaşındalar ve şuan omuzlarına kocaman bir yük aldılar. Kendilerini suçluyorlar bazen. Bizim yüzümüzden bu şekilde oldu diye” ifadelerini kullanan anne, çocuklarının bu olay sebebiyle kendilerini suçladığını anlattı.

Çocukları yaşananları anlattı

5. sınıfa gittiğini belirterek muhabirlere konuşan 11 yaşındaki Eren Çelik, ikiz kardeşi ile birlikte bulaşıkları yıkayıp, yemek yaptıklarını söyledi. Annesine kahvaltı hazırladıklarını belirten Eren, “Evi temizliyoruz” şeklinde konuştu.

“Anneme yardımcı oluyoruz her konuda. Annemin kahvaltısını hazırlıyoruz. Yemek pişiriyoruz” diyen Kerem ise annesinin depremden dolayı bu hale geldiğini ifade etti. Yatağa bağımlı hale geldiğini belirten Kerem, deprem sırasında annesinin onları korumak için üzerlerine yattığını anlattı. Annesine yer kalmayınca üzerine duvar düştüğünü dile getiren Kerem, yatağa bağımlı hale geldiğini vurguladı. “Anneme yardımcı olmaya çalışıyorum fizik tedavi hareketlerini yapmaya çalışıyorum” diyen Kerem, parası olsa annesini yurt dışına tedaviye göndermeyi istediğini aktardı.

Yorumlar (0)