Johnson: “Rusya, Avrupa’nın en büyük savaşı için işaret fişeğini ateşledi”

İngiltere Başbakanı Johnson, Rusya hakkında dünya basınında “şok etkisi” yaratan sözler sarf etti. 1945 senesinden bu yana görülecek en büyük savaşın şu anda Rusya tarafından planlandığını dile getiren Johnson, “Tüm işaretler verilmeye başlandı.” ifadelerini kullandı.  

DÜNYA 20.02.2022, 10:11 20.02.2022, 10:14
Johnson: “Rusya, Avrupa’nın en büyük savaşı için işaret fişeğini ateşledi”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, uluslararası bir basın organına röportaj verdi. Bugün Türkiye saati ile 12.00’da tamamı yayınlanacak olan röportajın bir kısmı, fragman olarak yayınlandı. Johnson'ın bu röportajda Rusya için sert sözler sarf ettiği görüldü.  



“Planın bazı bölümleri çoktan başlatıldı” 

1945 yılından bu yana Avrupa’da görülen en büyük savaşın şu anda Rusya tarafından planlandığını aktaran Boris Johnson, şunları kaydetti: “Gerçek olan şu ki tüm işaretler verildi. Planın bazı bölümleri ise çoktan başlatıldı. İstihbarat kaynaklarımıza göre Rusya, Ukrayna’nın başkentini kuşatacak bir plan yapıyor. Rus ordusunun Ukrayna’ya nereden gireceği ise çoktan belirlendi.” 



“Donbass’tan değil Belarus’tan girecekler” 

“ABD Başkanı Joe Biden, gelen istihbaratı Batılı liderlere aktardı. Biden’ın söylediğine göre Rus askerleri Donbass üzerinden değil; Belarus üzerinden Ukrayna’ya girecek. Bu savaş yalnızca Ukraynalıların değil aynı zamanda binlerce genç Rus vatandaşının da kaybedildiği bir savaş olacak.” 

Yorumlar (0)