Karayılan: Tepemizde 10 keşif uçağı dolaşıyor!

PKK terör örgütünde tepeden tırnağa tüm teröristler korku ve panik içinde ruhlarının özgürleştirileceği günü bekliyor. Elebaşı Murat Karayılan, sadece Haftanin semalarında 10 kadar keşif uçağının uçtuğunu, her yerde operasyon olduğunu ve nefes alamadıklarını anlattı.

GÜNDEM 06.12.2020, 15:32
Karayılan: Tepemizde 10 keşif uçağı dolaşıyor!

PKK terör örgütünün sözde üst düzey yönetimi, PKK kanallarına yaptıkları açıklamalarda, bir taraftan gerçekleştirilen başarılı operasyonlar ile ikna yöntemiyle teslim olan teröristler, öte yandan yeni katılımların neredeyse durması sebebiyle PKK'da hâkim olan korku ve panik havasını gizleyemedi.

İHA, SİHA, İKU...

PKK terör örgütünün büyükbaşlarından Murat Karayılan ve Duran Kalkan, Türkiye'nin istihbarat faaliyetlerinin, SİHA'ların (silahlı insansız hava aracı), İHA'ların (insansız hava aracı) ve İKU'ların (insanlı keşif uçağı) terör örgütü PKK'da yol açtığı zarara dair önemli itiraflarda bulundu.

"Sadece Haftanin'de 10 keşif uçağı geziyor"

Örgütün internet sitelerinden birine verdiği mülakatta Türkiye'nin hem sınırları içinde hem de sınırları dışında gerçekleştirdiği başarılı operasyonlardan sonra PKK'da meydana gelen korkuyu ve paniği aktaran Murat Karayılan, şu an her yerde operasyonların yapıldığını, operasyon olmayan bir bölgenin olmadığını, sadece Haftanin semalarında bile sürekli olarak 10 kadar keşif uçağının uçtuğunu, Türkiye'nin yoğun bir şekilde tüm teknolojik imkânlarını kullandığını belirterek, terör örgütünün kahraman Türk güvenlik güçleri karşısında içinde bulunduğu korku ve hezimeti anlattı.

"Sürekli teslim olanların sayılarını açıklıyorlar"

"Türkiye sürekli olarak teslim olanların sayısını açıklıyor. Güçlü bir psikolojik savaşa maruz kalmış durumdayız" diyen Murat Karayılan, "Sürekli açıklama yapıyorlar. 'Şu kadar kişi teslim oldu.' diye." ifadelerini kullanarak PKK'nın çözülme sürecine girmesi sebebiyle yaşadığı ruh hâlini ifade etti.

MİT çalışmaları

Türkiye'nin bölgede yürüttüğü istihbarat çalışmalarının PKK/KCK'ya yönelik operasyonlardaki başarıda çok önemli rol oynadığını kaydeden Murat Karayılan, sözde KCK Suriye Üst Yönetimi Daimi Karar Organı üyesi olan Cemil Amed'in (kod adı Fuat) Türk Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) operasyonu ile etkisiz duruma getirildiği örneğini verdi.

Duran Kalkan: Bizi her yerde vuruyorlar!

İçişleri Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılan Terör Arananlar Listesi'nde Kırmızı Kategori'de bulunan Duran Kalkan'ın da (kod adı Abbas) bir başka internet sitesine verdiği beyanatta, neden başarılı olamadıklarını sorguladı ve "Cesaretimiz mi yok, aklımız mı az?" dedi.

Kahraman Türk güvenlik güçlerinin operasyonları ile ilgili de konuşan Duran Kalkan, "Bizi takip ediyorlar. Bizi yok etmek için her yerde vuruyorlar." diye konuştu.

İkna ile teslim olan terörist: Türk kanallarını izlememiz yasaklanmıştı

İkna çalışmaları neticesinde bölücü terör örgütü PKK'dan kaçarak 2020 yılı içinde teslim olan C.K. de PKK'nın sözde üst düzey yönetiminin çaresizliğini örnekleriyle anlattı.

Diyarbakır anneleri tarafından başlatılan eylemlerin PKK içinde paniğe sebep olduğunu söyleyen C.K, şunları söyledi:

"HDP'nin Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde anne ve babaların başlattığı oturma eyleminden sonra şikeft (mağara) içinde Türkiye'nin televizyon kanallarını izlememizi yasakladılar. Diyarbakır'daki annelerin yaptığı eylemin, PKK'nın dağ kadrosundaki birçok kişinin PKK'dan kaçmasına neden olduğunu biliyorum."

PKK, firarların önüne geçemiyor!

2020 yılı içinde etkisiz duruma getirilen PKK'nın sözde Dersim saha sorumlusu olan İsmail Sürgeç'in üzerinde ele geçirilen notlarda ise terör örgütü PKK'nın bugünkü durumunu gözler önüne serdi.

Ele geçirilen dokümanlarda 2017 başından itibaren güvenlik güçleri tarafından düzenlenen kesintisiz operasyonlar sebebiyle PKK'nın eylem yapamaz duruma geldiği, bölgedeki sivil halk ile bağlantılarının tamamen koptuğu, eleman zayiatının temel sebebinin Türk güvenlik güçlerinin istihbari çalışmaları ve kullandıkları etkili hava teknolojilerinden kaynaklandığı, örgüt elemanlarının psikolojisinin alt üst olduğu, PKK'dan firar edenlerin sayısının arttığı ve firarlara engel olamadıkları yönünde bilgiler bulunuyor.

Deneyimli ve sorumlu düzeydeki çok sayıda PKK mensubunun etkisiz duruma getirildiğine dair notların olduğu dokümanlarda, son 3 senedir PKK'ya katılımın neredeyse bitme seviyesine geldiği, operasyonlar nedeniyle silah/mühimmat ve malzeme/erzak depolarının çok büyük bölümünün Türk güvenlik güçlerinin eline geçtiği ve imha edildiği, her anlamda ve her konuda büyük sıkıntı çektikleri, Suriye ve Irak'tan takviye olarak gönderilen örgüt elemanlarının yurt içine daha girmeden etkisizleştirildiği, Türk güvenlik güçlerinin istihbarat yapılarının ve çalışmalarının çok iyi olduğu, kaç grubun hatta grupta kimlerin olduğu ve güzergâhlarının ne olduğu bilgisine dahi sahip oldukları, uzun zamandan beri savunma pozisyonunda kaldıkları hatta bu pozisyonda bile tutunamadıkları bilgileri yer aldı.

Türkiye'de kaç terörist kaldı?
 
PKK terör örgütü ile mücadele çerçevesinde İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda JGK (Jandarma Genel Komutanlığı) ve EGM'nin (Emniyet Genel Müdürlüğü) gerçekleştirdiği operasyonlar ve ikna çalışmaları vesilesiyle son 4 senede terörist mevcudu %89 azaltıldı ve yurt içindeki terörist sayısı 320'nin altına geriledi.

4 yılda 367 renkli terörist etkisizleştirildi

PKK terör örgütü ile mücadele çalışmalarının hem arazide hem de siyasi bağlantılarıyla etkin olarak gerçekleştirilmesiyle, 2016-2020 senelerinde İçişleri Bakanlığının Terör Arananlar Listesi'nden Kırmızı Kategori'de 30, mavi kategoride 15, yeşil kategoride 24, turuncu kategoride 57 ve gri kategoride 241 olmak üzere toplam 367 sözde üst düzey örgüt mensubu etkisizleştirildi.

Örgüte katılım son 50 senenin en alt seviyesinde

2017 yılında PKK terör örgütüne katılım sayısı 161 idi. 2018 yılında katılım sayısı 136, 2019 yılında katılım sayısı 130, 2020 yılında ise katılım sayısı 52 oldu. Rakamlara göre terör örgütü PKK'ya katılanların sayısı son 50 senenin en alt seviyesine indi.

4 yılda 7901 terörist etkisizleştirildi

Kırsalda gerçekleştirilen etkin operasyonlarda 2016 yılından bu tarafa 7901 terörist etkisizleştirildi. Bu teröristlerden 3327'si cansız, 2707'si canlı ele geçirilirken; 843'ü ikna yöntemiyle olmak üzere 1862 terörist teslim oldu.

Şehir yapılanması operasyonlarında 53.870 gözaltı

2016-2020 döneminde kırsallarda yapılan başarılı operasyonlarla PKK terör örgütünün milis/iş birlikçi ağı ile şehir yapılanmalarına yönelik gerçekleştirilen 19.419 operasyonda 53.870 zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan 14.545'i tutuklandı. Şehir yapılanmalarına da bu şekilde ağır darbe vurulmuş oldu.

Örgütün en büyük mali kaynağı olan uyuşturucu operasyonlarında da büyük başarılar sağlayan kahraman Türk güvenlik güçleri, örgütün finans kaynaklarını keserek nefes alamaz hâle getirdi.

Yorumlar (0)